Přidat na Seznam.cz



Blaze prý není v Praze, ale v Hradci. Píše Aktuálně.cz

8. října 2014 15:56. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, KRIMI, POLITIKA, VOLNÝ ČAS

Pohled na Hradec Králové

Hradec Králové zvítězil už několikrát v různých studiích jako místo nejlepší pro život. Podle nově zveřejněné analýzy online deníku Aktuálně.cz tento trend pokračuje a nejlepším krajským městem pro život je opět Hradec. Vyplývá to z průzkumu, který se snažil porovnat kvalitu života ve třinácti krajských městech, přičemž tento index vychází z patnácti kritérií. Města porovnává například podle nezaměstnanosti, kriminality i kvality ovzduší. Hradec Králové v porovnání online deníku Aktuálně.cz získal 8,7 bodu ze 13 možných. Druhá skončila Jihlava, třetí České Budějovice. Praha je až devátá, Pardubice jsou čtvrté.

„Obyvatelé vítězného Hradce Králové mají nejlepší předpoklady pro zdravý a dlouhý život. Město se zároveň může chlubit kvalitním životním prostředím, protože tu místo „velkého“ průmyslu dominují služby,“ píše se ve zprávě Aktuálně.cz.

AKTUÁLNĚ.CZ | INFOGRAFIKA SROVNÁNÍ KRAJSKÝCH MĚST

Hradec má také vysoký podíl zaměstnaných žen, lidí s vysokoškolským vzděláním, nízkou kriminalitu oproti jiným krajským městům, disponuje také velkým počtem lékařů i lůžek na tisíc obyvatel. V ostatních ukazatelích byl Hradec naopak průměrný či lehce nad průměrem.

CELÝ ČLÁNEK NA AKTUÁLNĚ.CZ | Kde se v Česku nejlíp žije? Srovnání krajských měst

V roce 2010 Hradec vyhrál v žebříčku kvality života a obsadil první místo v celorepublikovém hodnocení všech měst. V roce 2011 se v oblasti sociální situace umístil na špici, když skončil na bronzové pozici. V roce 2012 se opět vrátil na vrchol. Nyní se podle průzkumu online deníku Aktuálně.cz stále drží v čele pelotonu všech krajských měst.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

94 % obyvatel je s životem v Hradci spokojeno

Hradec vyhrál milion. Obsadil první místo v soutěži

V Hradci a celém kraji se nejlépe žije, ukázal průzkum


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí