Přidat na Seznam.cz



Rozvoj města povede znovu Vedlich, také Maclová zůstává

5. listopadu 2014 11:48. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, POLITIKA

Nové Velké náměstí

Rámcová koaliční dohoda mezi subjekty HDK, TOP 09, KoalHK a ČSSD byla podepsána koncem října. V zastupitelstvu mají tyto strany většinu 22 hlasů z 37. Ustavující zastupitelstvo mělo být 4. listopadu. Vzhledem k podání návrhu na neplatnost voleb do zastupitelstva města Hradec Králové konaných 10. a 11. října 2014 ke Krajskému soudu v Hradci se termín posouvá. Nový termín bude stanoven s ohledem na rozhodnutí soudu, magistrát poté dostane vyrozumění a o definitivním zasedání se tedy rozhodne následně. Z rámcové koaliční dohody vyplývá, že Vedlich i Maclová budou jako náměstci pokračovat.

Za rozvoj města i investice bude znovu zodpovědný Jindřich Vedlich, jehož resort si v uplynulém období vedl více než dobře. Městu se hlavně na připravené projekty podařilo získat velké množství dotací z EU. Celkem se podařilo odčerpat 482 mil. Kč., což Hradec zařadilo na první příčky mezi českými městy.

V následujících letech jistě mezi priority velkých investičních akcí budou patřit Velké náměstí, také rekonstrukce Gayerovy kasárny spolu s Žižkovými sady a severními terasami, přestavba Všesportovního stadionu, křižovatky Koruna, pokračování Benešovy třídy, rekonstrukce Milety s napojením na Benešovu třídu, lávka přes Labe, třída Karla IV. i revitalizace Kuklen.

Současná náměstkyně primátora pro školství, sociální věci a zdravotnictví Anna Maclová se přesouvá na podobný post. Nově bude náměstkyní pro sociální věci, zdravotnictví, kulturu a cestovní ruch.

Místo Martina Soukupa bude vést městské organizace Romana Lišková z Hradeckého demokratického klubu. Náměstkem primátora pro školství, sport a životní prostředí bude Milan Jaroš z ČSSD. Z jeho gesce sportu by se chtěl podílet i na přípravě přestavby lízátek.

ZDENĚK FINK – primátor města
JINDŘICH VEDLICH – náměstek pro rozvoj města
ROMANA LIŠKOVÁ – náměstkyně pro majetek a městské organizace
ANNA MACLOVÁ – náměstkyně pro sociální věci, zdravotnictví, kulturu a cest. ruch
MILAN JAROŠ – náměstek pro školství, sport a životní prostředí

Rada města bude mít složení následovné. Za HDK zde bude 5 členů, ČSSD se 3 členy, TOP 09 bude mít dva členy a KoalHK jednoho zástupce.

Strany se shodly také na několika zásadách v práci v orgánech města. Chtějí neustále dbát na odpovědné a průhledné hospodaření města, nepřipustit jakýkoliv náznak korupce či klientelismu. Také dbát na otevřenou a slušnou komunikaci s veřejností, médii i představiteli opozice. Budou usilovat o to, aby Hradec zůstal městem přátelským rodině a městem s výbornými podmínkami pro život. Věnovat péči udržení kvality života, aby Hradec dostál své pověsti salonu republiky. Zároveň také posilovat jméno města v kontextu ČR.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU