Přidat na Seznam.cz



Nová budova fakulty UK

Nová budova kampusu Univerzity Karlovy se dokončila v průběhu září. Od října do ní měli nastoupit studenti. Ti zde ovšem byli jen na krátké prohlídce, jelikož v budově není zatím žádný nábytek. Důvodem je stále nedořešená soutěž o nákup nábytku, který nyní řeší úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Úřad dostal odvolání od dvou neúspěšných firem. Kdy se budova otevře studentům tak není dosud jasné, předběžným termínem je jaro. Celou zimu tak bude budova naprosto prázdná. Univerzita zatím nesmí uzavřít smlouvu s vítěznou firmou na nábytek, takže zbývá jen topit a čekat.

Akademická obec je z tohoto stavu poněkud smutná, protože v nové budově chtěla začít přednášet od října. Budova tak dosud není zkolaudována, univerzita ji nemůže tím pádem převzít, uzavřít smlouvu na nábytek a navíc prý už běží záruční doba. Otázkou je, kdo tedy zaplatí vytápění budovy přes zimní měsíce.

Budova nového výukového a výzkumného centra Univerzity Karlovy stála 420 mil. Kč, většina prostředků šla z fondů EU.

“Tato budova bude sloužit pro výuku a výzkumné aktivity celkem čtyř ústavů a kateder Lékařské a Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové. U Lékařské fakulty se jedná o Ústav lékařské biologie a genetiky a Ústav lékařské biochemie, z Farmaceutické fakulty se přestěhuje Katedra sociální a klinické farmacie a Katedra biologických a lékařských věd,” říkají děkani obou fakult prof. Miroslav Červinka a prof. Alexandr Hrabálek.

První etapa nového kampusu je tak již víceméně hotová. Výstavba v okolí bude pokračovat. Následovat budou další objekty v souvislosti s přísunem finančních prostředků. Níže je plán budoucího vývoje této lokality.

Kampus UK | plán budoucího vývoje této lokality


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU