Přidat na Seznam.cz



Výstavba domova pro seniory GrandPark byla zahájena

13. ledna 2015 17:01. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, BYDLENÍ, KRIMI, PROJEKTY

Domov pro seniory GrandPark

V Hradci Králové začne vyrůstat nový Domov pro seniory s názvem GrandPark. Slavnostní poklepání základního kamene proběhlo v úterý 13. ledna 2015. Nový projekt nabídne až 150 klientům jak domov pro seniory, tak i domov se zvláštním režimem. Čtyřpodlažní budova vyroste uprostřed sídliště Podzámčí v sousedství ulice Exnárova. Dominantou Domova bude také chráněná zahrada, která s krytou venkovní terasou navazuje na centrální jídelnu. Zahrada vyplní nejen funkci relaxační, ale i terapeutickou.

„Jsme nadšeni, že se nám podařilo v termínu zahájit výstavbu našeho projektu Domova pro seniory v Hradci Králové, které rozšíří stávající nedostatečné kapacity ubytování pro seniory s potřebou permanentní péče ve městě a okolí. Naše společnost si klade za cíl, vybudovat a provozovat, živoucí a pohodlné domovy pro klienty v poslední třetině života s velkým důrazem na kvalitu péče a odbornost personálu,“ uvedl Ľubomír Vais, předseda představenstva developerské společnosti EBM Partner.

Podobný projekt jako v Hradci se nyní dokončuje v Havířově, další pak bude v Praze.

„Důmyslně řešená budova je navržena s co největší efektivností, jak po stránce funkční, provozní, tak i ekonomické, a umožní poskytovat klientům služby v co nejvyšší kvalitě za nejnižší možnou cenu,“ dodává Vais.

Domov pro seniory uvítá nejen jednotlivce a páry, kteří již nejsou schopni se samostatně postarat o svou domácnost, je ale také otevřen těm, kteří chtějí žít aktivně i ve stáří a podílet se na komunitním způsobu života.

Větší část objektu bude věnovaná lidem s různými typy stařeckých demencí, nejčastěji pak Alzheimerovou chorobou. Domov se zvláštním režimem bude potřebám takovýchto klientů uzpůsoben.

„Vycházíme z osobních potřeb a přání klientů, respektujeme vlastní vůli klienta, ptáme se ho a plánujeme s ním službu, snažíme se o zachování jeho dosavadního způsobu života v maximální možné míře,“ říká Jana Vojtová, ředitelka společnosti GrandPark.

Situační plánek stavby

Klienti budou mít k dispozici nepřetržitě tým pečovatelů, lékaře, psychiatra i zdravotní personál.

Budova je citlivě zasazena do okolní rezidenční zástavby a kromě moderně vybavených převážně dvoulůžkových pokojů s vlastním sociálním zařízením a kuchyňkou disponuje i multifunkčními prostory, ve kterých budou probíhat činnosti, jako je ergoterapie, aktivní odpočinek, cvičení pro kardiaky, různé zájmové kroužky a tvořivé aktivity, pohybový režim či masáže, aromaterapie, muzikoterapie a další.

Další neméně důležitou věcí je i chráněná zahrada. Základní komunikační trasa v zahradě je přizpůsobená pro pohyb imobilních osob na vozíku. V průběhu absolvování trasy se klienti i návštěvníci setkají s přehledně organizovanými prvky, vytvářejícími různé podněty na smysly – hmat, čich, zrak. Tato struktura je doplněna odpočinkovými sektory s možností posezení, a ve vybrané části chráněné zahrady budou umístěny cvičební stroje určené speciálně pro seniory.

Domov pro seniory GrandPark Hradec Králové bude registrovaným poskytovatelem sociálních služeb. Tím je tedy vázán zákonem 108 z roku 2006 o sociálních službách. Domov bude k dispozici pro klienty v každém věku, přednost mají ale ti, kteří čtyřiadvacetihodinovou péči opravdu potřebují a splňují finanční a základní kritéria pro přijetí do Domova.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí