Přidat na Seznam.cz



Legendární mostek v Kuklenách se začne znovu opravovat

14. ledna 2015 13:34. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

Do doby, než se část mostku uzavřela, mnozí ani netušili, že tu vůbec nějaký je. Už dva roky komplikuje provoz most přes malý Labský náhon v Kuklenách. Je zde výrazně snížená rychlost a omezená průjezdnost.

„Nenápadný mostek byl poškozen povodní a původní způsob opravy mostku, na nějž bylo město připraveno, zatrhl v loňském roce z důvodu zhoršení jeho stavu soudní znalec. Nová projektová dokumentace už zohledňuje i náročnější podmínky rekonstrukce dané statikem. Stavební práce by měly začít na jaře a potrvají několik měsíců,“ píše se ve zprávě k problematice daného mostku.

Pražská ulice zůstane po dobu rekonstrukce průjezdná. Město krátce po povodních z června 2013 zahájilo všechny přípravné práce potřebné k rekonstrukci mostku.

„Těsně před jejich samotným zahájením se stav mostku podle soudního znalce zhoršil natolik, že bylo nutné původní způsob opravy opustit, dopravu v místě omezit, a začít pracovat na novém postupu, který by neohrozil zdraví a životy stavbařů. Znamenalo to i vypracovat novou projektovou dokumentaci, podle které nebude mostek rekonstruován zespodu, ale stavbaři budou muset zasáhnout i do vozovky,“ uvádí se ve zprávě.

Rada města v úterý schválila zadávací podmínky a během několika dnů město vypíše soutěž na dodavatele stavebních prací. Ty mají vyjít na zhruba 11 mil. Kč. Stavbaři začnou pracovat na mostku v průběhu jarních měsíců, pokud půjde vše podle plánu, měla by být na podzim rekonstrukce hotová. Dopravní režim se může v závislosti na stavu stavebních prací v průběhu času měnit.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU