Přidat na Seznam.cz



U krytého bazénu vznikne opalovací louka

15. ledna 2015 16:03. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ, PROJEKTY, VOLNÝ ČAS

Projekt „Slunné loučky“ se připravuje necelé dva roky. Letos by konečně měla započít jeho realizace. Nebude to však dřív než koncem září, kdy by se nový prostor měl otevřít návštěvníkům bazénu.

Bude se jednat o odpočinkovou zónu v centru města, kde budou moci zájemci pod širým nebem využít například opalovací dřevěnou lávku, mlhoviště, lehátka, lavičky, převlékací boxy i sociální zařízení. Prostor bude přístupný z krytého bazénu a od parkoviště u Aldisu. Radnice ještě usiluje o možnost čerpaní dotace na tento projekt z EU.

„Díky napojení na městské lázně mohou zákazníci využívat všech služeb, které nabízí nejen krytý padesátimetrový bazén a jeho zázemí, ale i přilehlé aquacentrum. Věříme, že celý komplex, který tu vznikne, přiláká více zájemců a bude více využívaný i v létě, kdy většina lidí tráví volný čas na přírodních koupalištích,“ vysvětluje přínos tohoto projektu Jaroslava Bernhardová, ředitelka SNHK, tedy správce lázní.

Převážně by loučka měla sloužit během teplých měsíců a při příznivém počasí. Loučka by měla vzniknout mezi krytým plaveckým bazénem a Šimkovými sady, tedy v dlouhodobě nevyužitém místě.

„Počítáme s náklady kolem šesti milionů korun. Zahájení stavby brání už jen nezbytné administrativní úkony. Projekt je už hotový,“ prozradil Jindřich Vedlich, náměstek primátora.

V případě, že půjde vše bez problémů, mohli by se v létě na několik měsíců ujmout práce stavbaři.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU