Přidat na Seznam.cz



Interiér OC Aupark

Obchodní centrum Aupark u Koruny začne s jarem růst do výšky. Nyní je na místě jen velká jáma a jezdí zde stavební stroje. Otevření centra se plánuje ve čtvrtém kvartále roku 2016, tedy v průběhu podzimu. Součástí budou i obchody, které prý zatím v Hradci nejsou, bude jich až 140. Nebude chybět ani supermarket. Součástí těchto center na Slovensku je supermarket Billa, uvidíme, zda se to potvrdí i v Hradci. V objektu by mělo být zhruba 10 gastronomických subjektů. Všechny otázky na případné značky jsou zatím předčasné, jelikož na jejich zveřejnění dojde zřejmě až několik měsíců před otevřením centra.

„Aupark nabídne svým návštěvníkům 140 obchodů známých renomovaných značek, a to i takových, které v Hradci Králové zatím nejsou. Součástí nákupního centra bude supermarket, a zároveň v něm bude i dostatek místa na příjemné posezení, chybět nebude ani prostor pro rodiny s dětmi nebo sportovní vyžití,“ sdělila tisková mluvčí Magdaléna Drsová.

Dá se tak odhadovat, že kromě již známých značek, v Hradci přibudou i zcela nové zejména z oblasti módy.

„V centru vznikne kromě restaurací a kaváren i prostranství, kde se budou konat například kulturní akce nebo výstavy. Centrum tak bude sloužit obyvatelům města a regionu v mnoha různých ohledech,“ dodává Drsová.

Otázka zda bude v Auparku také multikino mluvčí nepotvrdila, ale ani nevyvrátila. V přehledu podlaží centra je ve druhém nadzemním podlaží zakreslena velká žlutá plocha, která spadá do kategorie volný čas a zábava. Je to místo poměrně dost velké na případné umístění multiplexu, jsou to ale pouze dohady. Může tam být také cokoliv jiného.

Přehled podlaží v OC Aupark

V přehledu podlaží centra je v přízemí zelenou plochou vlevo znázorněn plánovaný supermarket. Modrá barva značí ostatní obchody, zelená pak také ještě gastronomii v podobě restaurací, fast foodů a kaváren, ta bude soustředěna ve food courtu hlavně ve druhém nadzemním podlaží. Úplně v levé části je znázorněn i parkovací dům, který má nabídnout 1.100 parkovacích míst.

Velikost centra bude necelých 21 tis. metrů čtverečních, jen pro srovnání Atrium má velikost zhruba 7 tis. metrů čtverečních a Futurum asi 35 tis. metrů čtverečních obchodní plochy. Pro kanceláře je v Auparku vyčleněno 1,2 tis. metrů čtverečních administrativní plochy.

Očekává se, že mezi nájemci se z řad gastronomie objeví například řetězec Pizza Mizza a Papa Chicken. Z oboru knihkupectví Panta Rhei. Z módy například Mango a Tezenis. Tyto vyjmenované obchody jsou zastoupeny ve všech ostatních centrech Aupark.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí