Přidat na Seznam.cz



Globus zatím do Hradce nemíří

11. března 2015 12:19. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, OKOLO HK

Řetězec Globus

Již delší dobu se často u Vašich komentářů pod články na FB v případě nových marketů objevují i přání na řetězec Globus, který v Hradci svůj obchod zatím nemá. Komentáře jsou vesměs podobné. Proč další Albert, když jich je v Hradci už asi šest, další Kauflandy, Tesco tady má tři obchody stejně jako Lidl. Do nejbližšího Globusu v Pardubicích to zase není tak daleko, je hned na kraji od Hradce, ale asi je lepší ho mít podle Vás přímo za bukem. Proto jsme se zeptali, zda řetězec Globus neplánuje v budoucnu zamířit i do Hradce. Z velkých měst je totiž poslední, kde tento market není.

„Pro společnost Globus není typická expanzivní strategie, proto v letošním roce neplánujeme žádné otevření nového hypermarketu, ani převzetí některého z hypermarketů konkurence,“ sdělila mluvčí Pavla Hobíková.

Pro letošní rok je tak jasné, že Hradec v plánu není, v dalších letech není vyloučeno, že by se Globus nemohl pokusit vybudovat svoji pobočku v Hradci. Naposledy otevřel řetězec nový obchod před 4 lety v Havířově. Nestaví tolik marketů jako konkurence, ale čas od času novou pobočku otevře.

„Chceme se soustředit na modernizaci našich stávajících hypermarketů a rozšíření portfolia služeb, především v podobě vlastních pekárenských a řeznických provozů i široké nabídky potravinářského i nepotravinářského sortimentu,“ dodává mluvčí.

V případě otevření nové pobočky Globusu v Hradci by mohla být atraktivní lokalita třeba u dokončení dálnice D11 u Kuklen.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí