Přidat na Seznam.cz



Dubnový Majáles se vrací do Šimkových sadů

31. března 2015 15:24. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / EXPRESNĚ

Loňský Majáles nabral v některých ohledech až monstrózních rozměrů – pět pódií, elektronické náramky, skvělé show, přitom ale nestíhající výdej jídla či trable s platbami náramkem. Po skončení akce se pořadatelé chytli za nos a řekli si – tudy cesta nevede.

„Uvědomili jsme si, že není důležité stavět Majáles jako obří festival plný těch nejlepších atrakcí, efektů a nejvybroušenějších podií. Méně může být v tomto ohledu více a do budoucna chceme, aby byl Majáles především o zážitku s přáteli v dobré atmosféře a pohodě,“ hodnotí loňský ročník zástupce pořadatelů Mirek Beránek.

Už před časem pořadatelé oznámili zrušení elektronických náramků a bezhotovostních plateb, díky tomu se ale také podařilo snížit cenu vstupenky.

Návrat ke kořenům symbolizuje i změna místa konání – Majáles se vrací ke kořenům a kořínkům krásných stromů v Šimkových sadech a přilehlé lokality Aldis, kde bylo loni konání akce kvůli probíhající náročné rekonstrukci nemožné.

„Víme, že tu nejlepší atmosféru měl Majáles v místech, kde ho mají návštěvníci nejradši, proto jsme rádi, že se na tuto téměř posvátnou půdu můžeme vrátit. Věříme, že hradecký majáles tak má nejhezčí prostor v republice vůbec. Velmi si vážíme spolupráce s magistrátem, kde jsou lidé, kteří podporují myšlenku majálesových oslav v centru města a touto cestou chceme všem poděkovat za tuto příležitost,“ uzavírá Mirek Beránek.

Tradiční prostor v parku bude výrazně rozšířen – v sadech bude vytvořena velká odpočinková chill-out zóna, zároveň bude pohodlnější přechod z prostoru u Aldisu do sadů.

Program Hradeckého Majálesu nabídne program na 3 hudebních scénách s průřezem toho nejlepšího, co mladým návštěvníkům nabízí česká a slovenská scéna. Festival přivítá kapely Chinaski, Tomáše Kluse, Mandrage, Horkýže Slíže, Vypsanou Fixu, Wohnout, Inekafe, ale také nové naděje Jelen či ATMO music. Speciálním momentem bude návrat Michala Hrůzy na festivalová pódia – Hradecký Majáles je první festival, na kterém po loňském roce vystoupí a navíc si, podobně jako další headlineři, připravuje speciální set.

Tradičně bohatý bude i program doprovodných akcí. Během dubna proběhnou oblíbené akce jako Hradec na bruslích, Florbalová bitva škol nebo Majáles pro nejmenší.

Moderování akce se ujme opět osvědčené trio Jakub Kohák, Jiří Mádl a Jakub Šafránek. V průběhu večera bude zvolen a slavnostně korunován nový král studentů, stejně jako Miss.

Majáles proběhne v pátek 24. dubna a své brány otevře úderem poledne.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU