Přidat na Seznam.cz



Rock for People

Ve čtvrtek 4. června se otevřou brány Festivalparku a v Hradci Králové odstartuje 21. ročník festivalu Rock for People. Během tří dnů se na dvou hlavních a čtyřech vedlejších stagích vystřídá na 100 zahraničních i domácích interpretů. Minulý týden ještě organizátoři doplnili poslední jméno letošního line-upu, divokou kartou bude řízná britská formace Turbowolf. Připravený je i bohatý doprovodný program a návštěvníci budou také svědky hned několika premiér. Kromě nabitého programu s Limp Bizkit, Bastille, Faith No More, Yellowcard i Three Days Grace čeká na příchozí i vylepšený Festivalpark.

Kromě tří dnů plných hudby letos na návštěvníky čeká i vylepšený Festivalpark. Novinkou je Day & Night Park u hlavního vstupu, který nabídne celonoční zábavu a pro návštěvníky bude fungovat každý den až do 6 hodin do rána. Bude zde také jeden festivalový unikát – vybavený a profesionály sepisovaný Après-ski bar i s půjčovnou lyží a sjezdovkou!

Vrcholem festivalu bude bezesporu pátek 5. června. Tři roky po jejich plánovaném vystoupení v roce 2012, kterému se do cesty postavilo počasí, se legendární kapela Faith No More vrací do Hradce v plné síle a navíc i se zbrusu novým albem Sol Invictus sklízejícím nadšené kritiky ze všech stran. Kromě nich zahrají v pátek také američtí průkopníci nu-metalového žánru Limp Bizkit nebo Hollywood Undead, kteří si s sebou také vezou nové album. I v pátek zažije Hradec jednu premiéru, vůbec poprvé se v České republice představí kanadští rockeři Three Days Grace.

V sobotu se můžeme těšit na ostrovní indierockový zázrak Bastille, frontmana The Strokes Juliana Casablancase s jeho novou kapelou The Voidz nebo letošní festivalové eso v ranku taneční hudby, britského DJ a producenta Flux Paviliona. Pozadu nezůstane ani domácí scéna, do Hradce míří Vojta Dyk se svým B-Side Bandem, David Koller nebo čtvrtstoletí slavící Sto zvířat.

Jednodenní vstupenky jsou za 990 Kč, dvoudenní za 1 600 Kč či a celofestivalové za 1 900 Kč. Na místě bude možné zakoupit také zvýhodněné vstupné pro děti, ZTP, jejich doprovod i seniory.

Klíčový program se bude odehrávat na Rock for People stage na ranveji, na venkovní Staropramen stage, dále kryté ZOOT stage a velkém stanu pro 1500 lidí Muzikus / Evropa 2 stage. K tomu bude program na dalších menších scénách, jako jsou Urban Wave Zone, Red Bull Tour Bus (program soustředěný na 4. června), Staropramen DJs point/ShowTime party, Symbio+ Pedal stage, Lenovo Silent Party a další. V PETROF zóně usednou k legendárním klavírům královéhradecké společnosti nejen profesionálové, ale hru na tyto unikátní klavíry si bude možné v průběhu festivalu i vyzkoušet.

Jako každým rokem bude speciální i doprava v podobě Rock for People autobusů zdarma.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU