Přidat na Seznam.cz



Pelta: Na stadion peníze přidáme, pak bude i liga

18. října 2015 22:01. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY, STADIONY

Stadion pohledem z letadla

Na oslavě k 110. výročí založení klubu byl kromě všemožných hostů přítomen i předseda fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta. I když se ve světě věci stále mění, něco je jistotou a zůstává stále stejné, to je příklad hradeckého stadionu. Ještě dva roky bude trvat než se začne s výstavbou, která bude probíhat za plného provozu. Finance prý přidá i fotbalová asociace.

„FAČR má každý rok nárok na určité prostředky v rozpočtu MŠMT na investice. Deklaruji, že Hradec dostane podporu. Nechceme zůstat v pozadí a je potřeba více zdrojů financování, nenechat to pouze na městě či kraji. Pomohli jsme financovat stadiony v Uherském Hradišti, Olomouci, Vítkovicích, letos budeme pomáhat Plzni při dostavbě jejich stadionu,“ prozradil Miroslav Pelta.

V otázce stadionu byl nyní vybrán supervizor, který se zasadí o to, aby byla zpracována projektová dokumentace a celý proces, který povede k vybrání zhotovitele stavby. Proběhne znovu vydání nového územního rozhodnutí a poté stavebního povolení. Pokud by Hradec postoupil během té doby do ligy, upravilo by město stadion tak, aby se mohla liga hrát. V dalším případě by se mělo začít se stavbou nového stánku v letech 2017-2018.

„Je potřeba aby do hradeckého klubu vstoupil majoritní vlastník, není to jednoduché někoho najít, ale je to potřeba z hlediska vyslovení cílů a v otázce financí, příkladem může být třeba nastavení u hradeckého hokeje,“ řekl Pelta.

Majoritním vlastníkem by se mohla stát v budoucnu například ČSOB, první oťukávání ze strany města i banky prý již proběhla.

„Pro hradecký fotbal je stadion jediným kritériem, bude stadion, bude i liga. Hradec má velký potenciál a silnou základnu fanoušků. Když přijedou týmy z čela tabulky, bude plno, lépe se bude hledat nový vlastník a další silní partneři, kteří teď chybí,“ zakončil Pelta.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU