Přidat na Seznam.cz



Stadion zřejmě nabere další zpoždění. Kvůli odvolání

3. února 2016 22:55. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY, STADIONY

Stadion pohledem z letadla

Pokud se v Hradci opravdu jednou postaví nový stadion, bude to podobná událost, jako když lidstvo přistálo na Měsíci. Obě věci totiž mají shodné rysy, desetiletí příprav, různých verzí, příběhů a nakonec vlastně vůbec není jisté zda se to povede. Tentokrát nejsou v roli občanská sdružení, ale společnost, která podala nejnižší nabídku na přípravu stadionu a magistrát ji vyloučil.

Magistrát si spočítal, že se podobný projekt dá připravit zhruba za 5 mil. Kč, proto mu nabídka společnosti JIKA za 1,68 mil. Kč přišla až podezřele nízká. Nejvyšší nabídka byla naopak za více než 14 mil. Kč od společnosti HELIKA. Magistrát si tak vybral firmu v cenové relaci do 5 mil. Kč a vyloučil tu s nejnižší nabídkou.

To se ovšem nesetkalo s pochopením a společnost podala stížnost k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. V některých případech, pokud proces trvá opravdu dlouho, se může čekat klidně až rok na verdikt. Snad to nebude i tento případ.

Pro některé firmy je to totiž prestižní věc dělat takový projekt a i velmi dobrou referencí. Pokud mají i kvalitní programovací metody a mechanismy, dá se cena zřejmě opravdu ponížit s ohledem na tyto skutečnosti a znalosti prostředí na minimální částku.

Magistrát si ale stojí za svým, že cena je až neúměrně nízká a za tuto cenu se projekt tohoto typu a tak velké investiční akce nedá připravit. Jak to celé dopadne se dozvíme snad již za pár měsíců.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí