Přidat na Seznam.cz



Helicopter Show i Rally Show společně za jednotný vstup

15. února 2016 12:05. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, FESTY, LETIŠTĚ, VOLNÝ ČAS

Slet vrtulníků na Helicopter Show / Foto: DSA

Nejlepší jezdci motorsportu i nejzkušenější piloti se v termínu 13. – 14. května 2016 znovu představí na letišti v Hradci Králové. Paralelní konání největší letecké akce zaměřené na vrtulníky s Rally a Autosalon Show přilákalo v loňském roce na letiště více než 20 tisíc diváků. Jednotný vstup se dvěma programy si diváci užijí i letos.

Páteční den bude věnovaný zejména odborníkům z řad složek integrovaného záchranného systému (IZS) a partnerům obou akcí. Široká veřejnost si užije sobotní celodenní program letecké a automobilové show.

„V rámci leteckého dne bude připraven opravdu bohatý program včetně premiéry, která na královéhradeckém nebi nebyla ještě k vidění. Dopoledne budou probíhat ukázky činnosti Policie ČR, Hasičských záchranných sborů ČR i zdravotnické záchranné služby. Chybět rozhodně nebude ani hromadná nehoda se zásahem složek IZS společně s vrtulníky, která je divácky nejžádanější,“ říká za organizátora Helicopter Show Daniel Tuček.

„Areál Czech Ringu připravuje pro diváky Rally Show ty nejlepší české i zahraniční teamy z motorsportu (rally, drift, formule, okruhy, vrchy, offroad – Dakarské speciály). Chybět rozhodně nebudou závodní legendy ani historické i současné sportovní vozy a veteráni. Ukázka novinek většiny světových automobilek diváky okouzlí na Autosalon Show,“ sdělil z motoristického programu zajímavosti organizátor Karel Pohner.

Letošní ročník má být o tom, zažít si mnoho věcí na vlastní kůži. Jízdu ve většině závodních speciálů na rally duálním okruhu se skokem přes most, v okruhových speciálech nebo v extrémním terénu bude možné za kredity vyzkoušet přímo na místě. Rychlost zažijí návštěvníci v nejnovějších modelech aut nebo za zády zkušených pilotů ve vzduchu. Opravdové dětské závodní stroje vybavené bezpečnostními prvky si otestují i nejmenší závodníci. Ti odvážní se svými rodiči pocítí jaké to je převrátit se s autem na střechu nebo řídit formuli 1 na simulátorech.

„Pestřejší program z obou segmentů včetně skutečné lahůdky čeká jak na fanoušky letectví, tak závodních aut. Detaily z programu obou akcí budeme postupně prozrazovat a věříme, že návštěvníky v květnu opět na královéhradecké letiště přilákáme,“ uzavírá Daniel Tuček.

Pro rodiny s dětmi budou připraveny speciální stánky. Děti do 150 cm i osoby ZTP mají již tradičně vstup zdarma.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí