Přidat na Seznam.cz



Kdo postaví stadion dříve? Hradec nebo Pardubice?

23. února 2016 12:11. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY, STADIONY

Studie nového stadionu | Vizualizace: Tomáš Vymetálek arch.

V honbě za novým stadionem se pokročilo i jižně od Hradce. Nová studie stadionu v Pardubicích byla nedávno představena veřejnosti. Bude se jednat o stadion svým zázemím vyhovujícím pro druhou fotbalovou ligu. Pardubický stadion u hokejové arény má mít kapacitu necelých 5 tisíc diváků a jeho cena se bude pohybovat kolem 300 mil. Kč.

Podporu a příslib financí na výstavbu stadionu v Pardubicích přislíbila i FAČR, taktéž jako v případě Hradce. Pardubický stadion bude v porovnání s Hradcem menším stánkem, tak aby vyhovoval druhé lize. O novém projektu bude teprve hlasovat pardubické zastupitelstvo.

Letní stadion Pardubice / Foto: Sportovní projekty s.r.o.

V současné době hrají fotbalisté Pardubic na stadionu Pod Vinicí, který je takovým „nestadionem“ spíše pro okresní přebor. Ale už v sobotu 5. března se na něm střetnou domácí proti hradeckým Votrokům, bude derby. Na přiloženém obrázku je znázorněna nejnovější vizualizace, jak by se mohl pardubický letní stadion do několika let proměnit.

Hradecký stadion má mít kapacitu necelých 10 tisíc diváků a bude vyhovovat regulím pro hraní první fotbalové ligy. Problém s vyloučením jedné společnosti na projektanta stadionu je již prý vyřešen a příprava na stadion zase běží. Není ale nemožné, že se nevyskytnou nějaké další problémy, je tak i možné, že se třeba Pardubice dočkají nového stadionu dříve než v Hradci. Ovšem to je nutné brát s velkou rezervou.

Začínají tak nefalšované fotbalové dostihy za novými stadiony.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí