Přidat na Seznam.cz



Zůstane hypermarket Tesco na Hradubické? Zřejmě se prodá

3. března 2016 13:48. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, RETAIL

Tesco / Foto: Tesco ČR

Řetězec Tesco v uplynulých týdnech vyčlenil ze svých hypermarketů několik obchodů, ze kterých vytvořil samostatné společnosti. Je to pravděpodobně příprava k jejich následnému prodeji novému vlastníkovi. Obchody bude zřejmě prodávat jednotlivě. Kromě obřího centra v pražských Letňanech se to týká také Hradce, konkrétně hypermarketu Tesco na Hradubické třídě.

Mezi dalšími vyčleněnými obchody je i pardubický obchodní dům v centru města a sedmička dalších po celé republice včetně toho na Hradubické výpadovce.

Podle spekulací souvisí právě převod do jednotlivých subjektů z důvodu jejich brzkého prodeje. Společnost Tesco má v Hradci tři velké obchody, od 90. let oblíbený obchodní dům v centru, v roce 2006 převzalo po společnosti Carrefour prodejnu v OC Futurum, a také je na výpadovce směrem na Pardubice, kde zřejmě profit není takový, jaký se očekává. Pravděpodobně se tak v tomto lukrativním místě prodejny zbaví. Navíc mu zbudou ve městě ještě dva velké obchody.

Už před časem jsme uvedli, že by to mohla být příležitost pro společnost Globus, která si naplánovala pro nejbližší období, po letech klidu, expanzi. Hradec je z desítky největších měst jediné, kde Globus ještě nepůsobí a jeho případný příchod by jistě zákazníci ocenili.

Společnost Globus má svoje hypermarkety hlavně na okrajích měst, podle serveru Lidovky.cz, se chystá rozvinout svoje aktivity s menšími prodejnami i ve středu větších měst, záleží jen na tom zda najde vhodné lokality.

Další možností, kdo by kromě současných známých řetězců mohl hradecký hypermarket převzít jsou také v minulosti diskutované maloobchody Andreje Babiše či vstup amerického gigantu Walmart, který před časem sondoval vstup na český trh.

Již několik společností trh opustilo. Všichni si jistě vzpomenou na Plus Diskont, Delvitu, Julius Meinl, Hypernovu (přejmenovanou na Albert), Carrefour a v loňském roce Interspar.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU