Přidat na Seznam.cz



Letiště má další letoun. Získalo L-39 Albatros

10. března 2016 18:07. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, LETIŠTĚ

L-39 Albatros / Foto: Aero Vodochody

Ke zrekonstruovaném letounu MiG-15, který se už rok prohání po hradeckém nebi, přibyla do party stíhačka L-39 Albatros. Ta dosedla na ranvej letiště 24. února a jejím majitelem je společnost DSA, která ji bude využívat na místním letišti pro potřeby letecké školy. Domovským letištěm bude Hradec Králové a často ji tak budete moct spatřit nad městem.

„Společnost DSA se v předchozích týdnech stala majitelem civilního letounu L-39, pozn. zn. OK-MJA, který je zapsán v leteckém rejstříku pro použití v kategorii LIMITED. Plně akrobatický letoun, který je jednou z nejlépe vybavených „Devětatřicítek“ nejen na českém nebi, bude sloužit pro potřeby její letecké školy na letišti v Hradci Králové,“ uvedla společnost DSA.

V minulých týdnech se na letišti objevila také nová cisterna pro tlakové a gravitační plnění paliva JET-A1, kterou provozuje společnost T-air.

Letiště má nyní v součtu čtyři proudové letouny – MiG-15, L-39 Albatros a dva tryskáče Cessna Citation Jet 525. Na ploše je sice ještě MiG-21, ale ten není bohužel letuschopný.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU