Přidat na Seznam.cz



Hráči Hradce oslavují / Foto: fchk.cz

Fotbalisté Hradce Králové překvapivě po úterním zápase slaví návrat do první ligy. Po výhře nad Sokolovem 2:0 se čekalo, jak dopadne zápas Znojma. To nečekaně prohrávalo v polovině utkání Hradce už 0:2, konečný výsledek 0:4 tak způsobil obrovskou vlnu radosti černobílých. Znojmo je už nepředstihne a Hradec má i při rovnosti bodů lepší vzájemné zápasy.

Po nedávné prohře s Karvinou nebyla nálada příliš optimistická, avšak soupeři v dalším kole zaváhali a Votroci bodovali naplno. Proti Sokolovu se tak muselo vyhrát, tomu se podřídila i sestava. Na hrotu hráli dva útočníci a v zadních řadách na tři obránce. Nikdo nečekal, že by si Znojmo s Vlašimí neporadilo, proto tato informace o aktuálním stavu zápasu všechny příjemně překvapila.

„Byla to z naší strany velká katastrofa. Otázka je, jestli na hráče působí takovým způsobem psychika a nebo se ze šance postupu vyloženě pos… Od první minuty jsem viděl na hráčích strach, a to že si nevěřili v jednoduchých situacích,“ řekl trenér Znojma Radim Kučera.

Rozhodujícím zápasem jara se zřejmě ukázala jarní výhra Hradce nad Znojmem, kdy v té době suverénní tým podlehl Votrokům, kteří hráli od druhého poločasu v deseti 3:1.

Proti Sokolovu se v úterý prosadili nejprve hlavičkou Černý a poté z nepřehledné situace Pázler. Na druhé straně zase černobílé párkrát podržel v brance Ottmar výtečnými zákroky. Na celém týmu bylo vidět odhodlání a bojovnost. Po závěrečné děkovačce s fanoušky rychle utíkali do šaten a netrpělivě očekávali výsledky ze Znojma, poté vypukli v kabině heroické oslavy.

Hradec se po šestnácté výhře v sezoně a nečekanému přispění Znojma, raduje z postupu do nejvyšší soutěže. Je nutné dodat, že si to hráči po dobře zvládnutém roce zaslouží, utkají s nejlepšími týmy a nezbývá než celému klubu poblahopřát k postupu!

Kam se ale na první ligu půjde je otázka, během šesti let postoupil Hradec do ligy s dneškem už třikrát. Pokaždé se říkalo, že se příští rok začne stavět. Bohužel se stavba neposunula stavebně ani o milimetr. Nezbývá než doufat, že se stadion upraví pro ligu do hratelné podoby a v příštím roce budeme věřit, že se místo výkopu do balonu, vykopne do země.

Lízátka letos slaví 50 let výročí od stavby. Od roku 1966 zdobí panorama Malšovic a počítá se s nimi i v návrhu nového stadionu pro ligu s kapacitou kolem 10 tisíc míst.

Fotbalisty a fanoušky jistě čekají bujaré oslavy, koncem července se rozehraje liga a svoji partii v ní bude hrát i mužstvo z Hradce Králové. V příští sezoně je tak naděje, že spolu s hokejisty Mountfieldu, oslavíme pod Bílou věží dva velké tituly – double.

Další fotbalové oslavy možná přijdou už zanedlouho z Kuklen, hradecká Olympia má nakročeno z divize C do třetí nejvyšší soutěže, České fotbalové ligy.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU