Přidat na Seznam.cz



Nová Koruna lidi láká. Večer je krásně nasvícena

9. října 2016 22:21. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, AUPARK A KORUNA, PROJEKTY

Koruna ve večerních hodinách

Rok stavebních prací na Gočárově třídě v polovině prázdnin skončil. Kolony aut zatím nikde nestojí, kruhový objezd po dvou měsících funguje dobře, zatěžkávací zkouškou bude podzim, kdy se otevře Aupark. Zatím se tak lidé s novou Korunou seznamují, fotí si ji a někteří jdou ještě blíž, až k nové fontáně. Zejména ve večerních hodinách je příjemné její osvětlení spolu s tryskající fontánou.

Celá lokalita Gočárovy třídy prošla velkou proměnou. Konečně vypadá vjezd do centra města opravdu zajímavě. Dá se tak i říct, že Hradec má nejvelkolepější kruhový objezd v republice, novou atrakci.

Podařilo se celý projekt dokončit přesně podle časového harmonogramu, což se často nestává. Cena za přestavbu navýšena nebyla, podle náměstka Vedlicha se ještě nějaký ten milion celkově ušetří, nemluvě o tom, že kolemjdoucí vhazují do fontány své mince, investice by se tak městu jednou mohla i vrátit.

„Mně se stavba moc líbí, byla tímto dokončena proměna celého území táhnoucího se od terminálu od architekta Kotase. Stavba byla odevzdána podle plánu, dopravní zácpy nevznikají, křižovatka je dobře průjezdná a jsem s ní velmi spokojený,“ prozradil primátor města Zdeněk Fink.

Křižovatka je zatím velkým lákadlem pro kolemjdoucí, kteří si ji nadšeně fotí. Někteří se odváží až přímo doprostřed kruhového objezdu k fontáně. Ta má několik variací stříkání vody. Nádherně je pak nasvícena ve večerních hodinách modrou barvou a stojí za to, se k ní jít podívat.

Po dobu pozorování některá auta objedou křižovatku i několikrát za sebou, také zájezdové autobusy zde občas projedou více než jednou. Křižovatka působí svým pojetím jako magnet a lidé ji chtějí vidět zkrátka ze všech stran.

„Cena za rekonstrukci byla 128 mil. Kč, ale není konečná, bude ještě řádově o několik milionů nižší. Jednalo se o přestavbu 25 tisíc metrů čtverečních, nejedná se tedy pouze o křižovatku, ale celého okolí“ řekl náměstek Jindřich Vedlich.

Fontána vypíná s úderem 22. hodiny večerní.

V anketě, která byla na našem webu, se více než 60 % hlasujícím Koruna líbí, naopak 15 procentům se křižovatka nelíbí vůbec. Ostatní dále hlasovali, že se jim líbí speciálně fontána či večerní nasvícení.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU