Přidat na Seznam.cz



Aupark Foodcourt

Aupark zveřejnil kompletní seznam obchodů, které se budou v centru po otevření nacházet. Napočítali jsme jich přesně 82, plus 10 restauračních zařízení. Počet obchodů by podle informací centra měl při zaplnění čítat počtu 120 jednotek, zbývá ještě zaplnit asi 20 %. Částečně jsou obchody podobné jako ve Futuru, některé jsou úplně nové. Otevření je naplánováno na pátek 11. listopadu.

„Slavnostní otevření Auparku bude plné překvapení a zábavy, a protože nám tu AUPARK nově vyrostl, bude symbolicky plný květin. Program během zahajovacího víkendu od 11. do 13. listopadu začne každý den ve 14.00 hodin,“ píše se na pozvánce Auparku.

V pátek odpoledne se můžete těšit na přehlídku s Nikol Švantnerovou a originální bublinovou show Matěje Kodeše. O dobrou náladu se v odpoledních hodinách postará zpěvák a kytarista Sebastian.

V sobotu vystoupí od 17:30 jako překvapení hlavní hvězda večera Celeste Buckingham.

Neděle bude patřit tanci s párem ze Stardance, své taneční kreace ukáží Honza Onder a Lucie Hunčárová. Navíc na vás během víkendu bude denně od 9.00 hodin čekat i mnoho zajímavých akcí v jednotlivých obchodech v Auparku.

Pokud se ptáte, proč se Aupark jmenuje zrovna takto, i na tuto otázku dává centrum odpověď.

„Název centra Aupark sahá do historie, až do roku 1775, kdy se městská rada v Prešpurku (dnešní Bratislava) rozhodla vytvořit veřejný park. Vyrostl v blízkosti Dunaje v prostředí lužních lesů a jeho název začínal předponou AU (německy luh, niva). Aupark se stal jedním z prvních veřejných parků v evropské metropoli a své návštěvníky lákal na množství atrakcí. Z oblíbené lokality se stalo centrum společenského a kulturního života měšťanů a tato na svou dobu revoluční myšlenka se dnes v moderní podobě šíří i do dalších měst,“ konstatuje Aupark.

Nyní se můžeme podívat na seznam restaurací centra. Čekali jsme, že by se zde mohl objevit i Burger King, někteří se na toto téma v komentářích na FB ptali, avšak zatím tomu tak není. Zde jsou všechna gastronomická zařízení, která se v centru budou po otevření nacházet: Bageterie Boulevard, Café Level, Caffé Trieste, Costa Coffee, KFC, McDonalds, Running Sushi Sumo, Vegg Go, Yobar a Zářivá Perla Restaurant.

Následují obchody s módou: 4F, A3 Sport, AMJ Košile, Celio, Gas Jeans, H&M, Hilfiger & Guess, Kara, Le Premier, Levis, Lindex, New Yorker, Orsay, Otto Berg, Retro Jeans, Sportisimo, Superdry a Terranova.

Dle vašich reakcí v komentářích jste očekávali o trochu více nových módních značek, které v Hradci nejsou, obchody jsou skoro podobné jako ve Futuru. Je možné, že některé obchody otevřou ještě v průběhu času. Nyní mají potencionální zájemci o obchodní plochy větší výběr ze dvou velkých center při jejich expanzi.

Z oblasti kosmetiky, zdraví a krásy to jsou obchody: Curaprox, DM Drogerie, Fann Parfumerie, Manufaktura, Marrionaud a Yves Rocher.

Z oblasti klenotů a hodinek se zde budou nacházet obchody: ALOve, Klenotnictví Jolleo, Klenoty Aurum, On Style, Pandora, Présence, Quick Time a Top Time.

Z výběru dalších obchodů můžeme zmínit třeba: Billa, My Food Market, Muziker, iSetos, JRC, Knihy Dobrovský, Bambule, Indecor, McPen, 5D Cinema či Giftisimo.

Zda se otevření centra promítne i do návštěvnosti současného centra Futurum lze jen stěží odhadnout, možná zde bude jen krátkodobý odliv. Centra jsou od sebe poměrně daleko a mají i podobnou skladbu obchodů, navíc ve Futuru je i multikino.

Na zaparkování bude v Auparku celkem 1100 parkovacích míst v novém parkovacím domě postaveném hned vedle železniční trati.

„Parkoviště poskytne všem motoristům pohodlné zaparkování na 4 hodiny zdarma. Zdarma je také parkování o víkendech a o státních svátcích,“ sdělil Aupark.

Pátek 11. listopadu a nejméně první měsíc tak bude zatěžkávací zkouškou i pro novou křižovatku Koruna a celé širší okolí. Tisíce lidí mířících na otevření nového centra ji bezpečně prověří, nejdou vyloučit ani dopravní komplikace a kolony.

VŠECHNY OBCHODY NAJDETE ZDE: AUPARK HRADEC KRÁLOVÉ


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí