Přidat na Seznam.cz



Město nabídne 49 startovacích bytů pro mladé

2. listopadu 2016 16:14. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / BYDLENÍ, EXPRESNĚ

Devětačtyřicet malometrážních volných bytových jednotek nabídne město v režimu startovacího bydlení. Třináct bytů má dispozici 1+kk, šestatřicet 2+kk. Žádosti začne magistrát přijímat v termínu od 15. do 30. listopadu 2016. Losování, které se uskuteční 16. prosince 2016 v devět hodin ve velkém sále Adalbertina, by mělo určit budoucí nájemce bytů na dobu maximálně tří let, a to bez možnosti prodloužení. Dnes v tomto smyslu rozhodli jednomyslně městští radní.

Byty, které bude v režimu startovacího bydlení město mladým nabízet, se nacházejí v ulicích Ve Stromovce a Svatojánská v oblasti Třebše. Jde o byty, které byly předchozími nájemníky postupně uvolňovány, přičemž bývalí nájemci už se v novém výběrovém řízení o startovací byty ucházet nemohou. Zvýhodněné nájemné činí 45,30 Kč/m2/měsíc a startovací byt je poskytnutý na dobu určitou, která je vymezena třemi roky.

Žadatelem o startovací byt může být i mimohradecký občan, který k datu podání žádosti do výběrového řízení nedosáhl 32 let, nemá na území města ani byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení a nesmí být dlužníkem města ani městských společností. Příjem žadatele musí před konáním výběrového řízení dosáhnout hrubého příjmu 16.500 Kč. Do tohoto příjmu se nezapočítávají sociální dávky a podpory všech typů. Zájemce smí žádat pouze o jeden byt. Magistrát města si vyhrazuje výše uvedené skutečnosti u jednotlivých zájemců o byt prověřovat. V případě, že úřad zjistí, že žadatel uvedl nepravdivá tvrzení, nebude s ním nájemní smlouva uzavřena.

Podepsání smluv a nastěhování uchazečů, kteří vyhověli podmínkám a budou vylosováni, by se mělo uskutečnit v lednu příštího roku.

„Město chce touto cestou umožnit mladým lidem, kteří jsou na začátku své pracovní kariéry a životní cesty alespoň na tuto omezenou dobu výhodnější podmínky pro život v Hradci Králové. Byli bychom rádi, kdyby si našli své zaměstnavatele a v Hradci Králové domov natrvalo. I tentokrát město počítá s převisem poptávky, veřejné losování je v tomto případě nejspravedlivějším řešením,“ říká Romana Lišková, náměstkyně primátora zodpovědná za oblast majetku města.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU