Přidat na Seznam.cz



Interiér nové jídelny / Foto: Královéhradecký kraj

Na Pospíšilově třídě vznikne již brzy nová velkokapacitní jídelna. Ta by měla vydat až 1500 porcí obědů denně a pojmout asi 1200 strávníků. Na jídelnu se přemění bývalý výměník, který je součástí budovy „nového Hlucháku“. Stravovací zařízení má vzniknout během poslední třetí etapy stavebních úprav, které na budově probíhají pro potřeby vzniku Evropského domu.

„Po dokončení stavebních úprav na budově Rudolfina se na Pospíšilovu třídu přestěhovala už třetí velká střední škola a předpokládáme, že by jídelnu mohli využívat i zaměstnanci agentur z Evropského domu,“ sdělila Martina Berdychová, náměstkyně hejtmana pro oblast školství, kultury a sportu.

Gymnázium Boženy Němcové a SPŠ stavební Hradec Králové doposud využívají školní jídelnu v ulici Hradecká. Ta je ale vzdálena asi 1,5 km a při cestě tam a zpět je doba docházky téměř 50 minut. Většinou ale studenti k přepravě využívají linky MHD, které jsou v tuto dobu přeplněné jedlíky.

Na Pospíšilově třídě od ledna 2016 sídlí i hradecká Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola, která se sem přestěhovala z budovy v Lipkách a ze Stěžer. Místo by na místě po stěžerské škole mohla vzniknout nová SCIO škola, společnost má totiž o tuto budovu a místo u Hradce zájem.

„V minulém roce kraj vypsal veřejnou zakázku na zhotovení projektové dokumentace. Nyní se čeká na vypracování podrobnější dokumentace pro provedení stavby a poté kraj vypíše veřejnou soutěž na zhotovení stavby. Samotná jídelna by se měla začít stavět letos a mohla by tak zahájit provoz ve školním roce 2017/2018,“ doplnila Berdychová.

Kapacita kuchyně bude 1500 porcí denně. Předpokládá se celotýdenní a celoroční provoz s omezeným provozem vždy o prázdninách. Provoz o víkendech bude realizován při požadovaném odběru minimálně 250 porcí. Nová jídelna bude zaměstnávat zhruba 26 pracovníků.

Odhadované náklady na realizaci celé stavby se vyšplhají k 42 milionům korun bez DPH.

redakce | kk |


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU