Přidat na Seznam.cz



D11 nebude stát v koutě. U Hradce začnou kopat archeologové

27. ledna 2017 16:17. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Dálniční tah D11 bude u Prahy brzo se 3 pruhy

Pokračování dálnice D11 od Hradce Králové je blízko k zahájení výstavby. Ministerstvo životního prostředí vydalo závazné stanovisko nutné pro podání žádosti o stavební povolení pro trasu D11 Hradec Králové – Smiřice – Jaroměř. Další důležitá dálnice D35 stanovisko už dostala také. Týká se to úseku D35 Opatovice – Ostrov.

V polovině roku, předpoklad je srpen 2017, bude otevřen poslední skoro čtyřkilometrový úsek do Hradce Králové v oblasti Kuklen, což konečně spojí plnohodnotně Prahu s Hradcem. Na to hned navážou přípravné práce a archeologický průzkum v úsecích Hradec Králové – Smiřice – Jaroměř.

Podle projektové dokumentace úseku D11 do Smiřic dálnice povede mezi Stěžery a Svobodnými Dvory. V tomto úseku budou 2 mosty a dvě přemostění. U ČKD pak bude obrovská křižovatka s napojením na budoucí D35.

Zajímavé je, že dálnice D11 bude v úseku od Plotišť až k Libišanům stejná pro obě dálniční tělesa a očekává se zde i největší provoz. U Smiřic se pak dálnice napojí na současný hlavní tah, alespoň do té doby než se otevře další úsek u Jaroměře.

Koncem roku 2017 mají začít i stavební práce na přípravě D35 k Vysokému Mýtu. Ty mají být dokončeny do roku 2022.

redakce | tt |


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí