Přidat na Seznam.cz



Trend posledních dnů v Hradci? Procházka po zamrzlém Labi

29. ledna 2017 17:12. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Zamrzlé Labe v centru Hradce Králové

Ledové lednové teploty a zamrzlé Labe, ideální čas vyrazit na procházku po ledovém příkrovu řeky. U oblíbeného místa pro krmení labutí a kachen mezi Smetanovým a Eliščiným nábřežím se procházejí denně desítky lidí. Pro některé je to velká výzva přejít až na druhý břeh, jiní zde venčí své mazlíčky, další zase krmí ptactvo, které tu ale nemá přístup k vodě, je to zde celé zamrzlé.

Zima byla v posledních letech celkem mírná, proto je tato atrakce po dlouhé době velmi vyhledávaná a o víkendu je uprostřed Labe celkem rušno. Lidé se zde procházejí po celé délce na pravděpodobně silném ledovém příkrovu, někteří vyrazili i na brusle a sáňkování. Hlavně děti považují procházku přes zamrzlou řeku za téměř hrdinský čin hodný medaile.

„Moc se mi to líbilo, musím se s tím pochlubit doma, že sem chodil po Labi,“ prozradil malý návštěvník přechodu přes řeku.

Síla ledu není nikde změřena a tak v některých částech by mohlo být chození docela riskantní, ale zdá se, že led je opravdu letos silný.

Oblíbené je mezi Hradečáky také krmení labutí a kachen, i když se v posledních dnech u několika kusů zde na Labi objevila ptačí chřipka, návštěvníky to neodradilo a nosí pečivo dál.

Lávka přes Labe tak už vlastně nebude ani potřeba, stačí stálé teploty kolem minus deseti stupňů a je to celé vyřešené.

Projekt Lávky přes Labe

redakce | tt |


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí