Přidat na Seznam.cz



Cesta přes Malšovu Lhotu nebude. Kvůli mostu ve Svinarech

3. února 2017 14:10. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Most ve Svinarech je uzavřený

V letošním roce se měl opravovat průtah Malšovou Lhotou, který je v opravdu špatném stavu. Vozovka je plná záplat, propadů, děr a krajnice jsou vymleté. Jízda po této cestě kodrcá autem až ke Stříbrnému rybníku, kde začíná nová vozovka. Bylo v plánu, že se letos začne s rekonstrukcí, kvůli zavření mostu ve Svinarech to ale nebude možné z důvodu nemožnosti vhodné objížďky.

V Malšově Lhotě si tak obyvatelé budou muset znovu nějaký čas počkat. V loňském roce se kvůli připravenosti nejprve udělal úsek od Zámostí k hospodě U Čechů v Malšovicích, letos byla na programu právě Malšova Lhota. Z důvodu nenadálé události zavření mostu se ale musí stavba odložit na neurčito, sice by byl volný jeden jízdní pruh, ale v případě nějakého problému, by objížďka přes most nebyla možná.

Stavební práce tak mají začít v úseku od hospody U Čechů až k zahrádkám v Malšovicích, objízdné trasy budou po místních komunikacích.

Komplikace je to i pro další připravovanou opravu z Bělče do Svinar, kde se také má opravovat další část silnice. Z Krňovic do Bělče je vozovka již hotová, na ni měla navazovat druhá etapa směrem do Hradce. Oprava se kvůli uzavírce mostu také odkládá.

Svinarští by na nové komunikaci rádi vybudovali i nové zastávky MHD směrem do Bělče s názvy Opuka (u ulice U Lesa) a Škvárovka-OVS. Zřízení nových zastávek ale podléhá nynější složité legislativě.

Nový most by měl vzniknout až v roce 2019.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí