Přidat na Seznam.cz



Dopravní uzel u Fortny v budoucnu čeká modernizace

27. března 2017 15:14. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Pohled z jižních teras k Fortně

Hradecký magistrát by rád zlepšil podmínky pro nástup a přestup cestujících městské hromadné dopravy, zvýšil bezpečnost chodců a celkově modernizoval lokalitu Fortny. Radní dali pokyn k vypracování studie, která městu prozradí konkrétní vhodná a technicky možná řešení tohoto frekventovaného uzlu. V úseku je velmi hustý provoz v automobilové dopravě, MHD ale i chodců.

Dnešní uspořádání křižovatky Fortna a jejího okolí neplní požadavky na rychlost a plynulost MHD. Chodci, cyklisté, ale i řidiči motorových vozidel mají ztížený pohyb a projíždět zde musejí s vyšší měrou opatrnosti. Náklady na rekonstrukci uzlu město odhaduje na cca. 15 mil. Kč, přičemž by většinu chtělo uhradit z dotací.

„Cílem pořízení studie je prověření možností a reálných variant úprav důležité křižovatky a prostoru u historického centra města mezi Komenského třídou a nedalekým mostem před budovou knihovny. Rekonstrukce tohoto místa by měla v budoucnu spočívat ve zlepšení podmínek pro nástup a přestup cestujících MHD. Chodci, cyklisté ale i řidiči by měli pocítit více bezpečnosti současně s důrazem na zajištění dobré dopravní obslužnosti. Podpořena by měla být nemotorová doprava,“ vysvětluje budoucí plány města náměstek primátora Jindřich Vedlich.

„Tuto studii město pořizuje pro účely navazující projektové přípravy všech stupňů. Měla by rovněž odpovědět i na to, kdy by mohla proměna území začít,“ dodává Jindřich Vedlich.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU