Přidat na Seznam.cz



Lávka přes Labe

Už zkraje příštího roku (2018) by měla započít výstavba nového propojení přes Labe. Lávka má v Hradci dlouhý příběh, který se datuje k přelomu tisíciletí. Tehdy nemohla vzniknout, protože v cestě stál strom. Současná podoba lávky tento problém nemá a jak s ekology, tak s ornitology zde došlo ke kompromisu, proto nic již ve vybudování lávky nestojí v cestě.

Stavební povolení by mělo být vydáno v průběhu roku 2017. Lávka bude mít podobnou konstrukci jako ta v Jaroměři. Na obou začátcích přemostění by podle výkresů měl být zakreslen znak města. Bude začínat na Smetanově nábřeží (směrem ke třídě Karla IV.) a na druhé straně Labe u budoucího sídla ČSOB a budovy kongresového centra Aldis.

Dojde tak k lepšímu propojení této části města, která se v příštích letech rozvine do nové moderní podoby. Pro cyklisty a pěší se zde naskytne nová trasa, nebudou tak muset na rušný Labský most, kde je při současném počtu kamionů pobyt na mostě nepříliš příjemný. S otevřením se otevře brána do Šimkových sadů a na druhé straně se zase zlepší přístup lidem v okolí Smetanova nábřeží a třídy Karla IV. Stejně tak jako lávka přes Orlici, bude tato určitě také hojně využívána.

Při pohledu na mapu se s lávkou navíc dokončí určitý půlkruh v ose Gočárova okruhu.

Lávka bude navržena tak, aby nedocházelo ke kolizním situacím. Pokud pojedete podél Labe na kole, lávku podjedete. Ta se bude vinout o pár metrů výše. Se stavbou by mělo dojít i k úpravě prostor před budovou bývalého archivu ve Škroupově ulici.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí