Přidat na Seznam.cz



Tabulkou vzhůru a oživení. Noví partneři Votroků

29. dubna 2017 15:25. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ, FC HRADEC KRÁLOVÉ, SPORT

Podle rozhodnutí zastupitelů by měl pětinu akcií fotbalového klubu získat Ivo Ulich a partneři. Prodejem se naplní dlouholetá snaha města získat pro klub strategického partnera. Nový partner by měl klubu přinést lepší financování a po sportovní stránce umístění celku v první polovině prvoligové tabulky. To by ale chtělo nakoupit posily a kádr výrazně oživit.

Zájemci o vstup do vlastnické struktury FC Hradec Králové dostali před městskými zastupiteli šanci představit své vize a záměry. Po jejich představení se s výběrem rady ztotožnili i zastupitelé a upřednostnili Ivo Ulicha s partnery. V květnu by zastupitelé měli rozhodnout už o koupi akcií a o smlouvě spojené s výkonem akcionářských práv.

Všichni tři uchazeči, tedy Ivo Ulich a partneři, Alessandro Barilli a sdružení společností KONCEDO, s.r.o. a Hala Kněžmost, s.r.o., deklarovali svůj zájem o kapitálový vstup do městem vlastněného fotbalového celku FC Hradec Králové.

„Chceme zkusit někoho, kdo nám s tím pomůže. Vstupujeme do situace, kterou těžko z nás někdo posoudí. Jsou tu nabídky, pojďte jednu z nich vyzkoušet a teprve doba spolupráce ukáže, jak to bude vycházet,“ uzavřel Zdeněk Fink s tím, že klub vlastněný stoprocentně městem je zkrátka anomálií.

Pětinu akcií by podle rozhodnutí zastupitelstva měl získat Ivo Ulich a partneři. Prodejem se naplní dlouholetá snaha města získat pro klub strategického partnera.

„Od nového strategického partnera si slibujeme oživení, lepší financování klubu a z hlediska sportovního též figurování celku v první polovině prvoligové tabulky,“ uvedl náměstek primátora Jindřich Vedlich.

Zastupitelé svým usnesením uložili náměstkovi Jindřichu Vedlichovi s vybraným zájemcem Ivo Ulichem a partnery jednat a na příštím zastupitelstvu, které se uskuteční 30. května 2017, předložit ke schválení návrh smlouvy o koupi akcií spolu s návrhem smlouvy o výkonu akcionářských práv, která bude řešit detaily vstupu nového subjektu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU