Přidat na Seznam.cz



Z jižního předměstí Hradce se bude létat do Londýna

6. května 2017 15:15. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, LETIŠTĚ, VOLNÝ ČAS

Společnost Ryanair bude létat z Pardubic

Nízkonákladová letecká společnost Ryanair oznámila zahájení letů mezi letišti Londýn – Stansted a Pardubic od následujícího letového řádu 2017. Linka by měla operovat 3x týdně v úterý, čtvrtek a sobotu. V západní části letiště již probíhá výstavba nového leteckého terminálu, který by měl být přibližně za šest měsíců otevřen veřejnosti.

„Ryanair ohlásil, že lety Pardubice – Londýn Stansted, operované třikrát týdně, začne provozovat již od začátku září, konkrétně od 5. 9. 2017, a to z důvodu velkého zájmu a vysoké poptávky ze strany českých klientů,“ prozradil manažer společnosti Ryanair pro centrální a východní Evropu Denis Barabas.

Pro letiště to tak může být nový začátek, cestující mu totiž po hojných letech klesli až na odbavených 30 tis. za rok. Zájem cestujících ukáže, zda se nová linka osvědčí.

„Se společností Ryanair jsme 10. května podepsali smlouvu o spolupráci s tímto největším evropským leteckým dopravcem,“ řekla ředitelka společnost EBA Hana Šmejkalová.

Pokud se vše potvrdí, bude mít tak jižní část Hradce nové spojení s londýnskou metropolí. Ceny jednosměrných letenek začínají na cenách od 799 Kč. Ceny zpátečních jsou pak o něco dražší.

V areálu zdejšího letiště se buduje také moderní terminál za zhruba 265 mil. Kč. Níže přikládáme vizualizace toho, jak bude terminál vypadat.

„Výstavba nového terminálu je pro budoucnost a další rozvoj letiště nutná. Bez něj by se EBA musela vzdát pravidelné přepravy cestujících. Díky této investici bude mít letiště zázemí na úrovni cestování ve 21. století. Výstavba nové haly je proto velkou událostí nejen pro nás, ale zcela určitě pro celý region,“ řekla ředitelka společnosti EBA Hana Šmejkalová.

Vizualizace podoby terminálu letiště


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU