Přidat na Seznam.cz



Na Češky je vyprodáno. Začíná basketbalové mistrovství

13. června 2017 6:56. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, SPORT, VOLNÝ ČAS

Plakát ke slavnostnímu zahájení ME v basketbalu žen 2017

Ve čtvrtek 15. června to vypukne. V Hradci Králové a Praze začne FIBA Mistrovství Evropy v basketbalu žen 2017. V předvečer zahájení zápasů se koná zahajovací show. Ve fanzóně před zimním (basketbalovým) stadionem začne v 19 hodin zábavný program. Představí se také maskot Shiny a zazpívá Olga Lounová oficiální hymnu mistrovství.

První utkání odehraje český tým proti hráčkám Ukrajiny, a to v pátek 16. června v 18:00 na hradeckém zimním stadionu. Současně s mistrovstvím ale v krajské metropoli startuje i Festival sportu v Jiráskových sadech, na kterém si budou všichni návštěvníci moci vyzkoušet na čtyři desítky sportovních aktivit.

„Věřím, že mistrovství Evropy přiláká do Hradce Králové velké množství návštěvníků, kteří si kromě perfektních sportovních výkonů užijí i krásy této metropole, srdce Královéhradeckého kraje, které se na jeden týden stane městem basketbalu,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

České basketbalistky minulý čtvrtek poměřily síly s týmem Chorvatska v přípravném zápasu. V generálce Česká republika zvítězila v poměru 75:51. První ostré utkání čeká český tým 16. června proti Ukrajině, 17. června se pak postaví proti Maďarsku a 19. června proti Španělsku.

„Zápasy české reprezentace jsou už dávno vyprodány. Vždy když jsme uvolnili další sérii lístků, ihned zmizela z prodeje. Hradec je sportovní město a je vidět, že má basketbalovou tradici, město tím žije,“ řekl jeden z organizátorů akce.

Všechna utkání domácího týmu začínají v 18 hodin, kdo nebude přítomen na stadionu, může zápasy sledovat buď na velkoplošné obrazovce ve fanzóně před stadionem nebo živě na kanále ČT Sport. PROGRAM ZÁPASŮ

„Po Davis Cupu někdy v roce 1983 je to naše největší akce. Něco takového jsme v Hradci Králové nikdy neměli, ale basketbalová tradice města a úspěchy našich Lvic v ženské lize jsou zárukou toho, že to dobře dopadne. Těšíme se na to,“ vyhlíží primátor města Hradce Králové Zdeněk Fink 16. června, kdy šampionát začne.

Proto by si Hradec zasloužil jistě i lepší basketbalovou halu, ta by měla v budoucnu vzniknout poblíž univerzitního kampusu hradecké univerzity.

V souvislosti s mistrovstvím začne v hradeckých Jiráskových sadech 16. června v 10 hodin Festival sportu – událost, na které se představí bezmála čtyři desítky krajských sportovních organizací. Od pátku 16. do neděle 18. června si tak v Jiráskových sadech budou moci všichni návštěvníci vyzkoušet různé sportovní aktivity jako střelbu na elektronické laserové střelnici, squash v nafukovacím kurtu, závod v orientačním běhu, jízdu na kajaku či kánoi, hokejbal v mobilním hokejbalovém hřišti a další zajímavé sporty a disciplíny.

V době konání mistrovství bude v okolí také omezena doprava. Ve dnech 15. – 20. 6. 2017 bude jednosměrně uzavřena část Komenského ulice, jedna část pojede pouze ve směru ze třídy ČSA na křižovatku Fortna. Ve druhém směru bude objížďka.

Linky MHD 16, 23, 27, 33, 54 a 23Š pojedou po objízdných trasách. Objízdné trasy ale nebudou zohledněny ve vyhledávání spojení.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU