Přidat na Seznam.cz



Jarmark, ohňová show i atrakce. Kuks zve na Baroko Naoko

13. června 2017 11:08. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, VOLNÝ ČAS

Hospital Kuks / Foto: Zkus Kuks

Na Kuksu se v sobotu 17. června přenesete o 300 let zpět. Přímo doprostřed velkolepé barokní slavnosti. Před třemi sty lety byl Kuks vyhlášený v celé Evropě a sjížděla se sem vybraná společnost a prvotřídní umělci. Čeká vás svět masek, nádherných šatů a dámských vějířů, ale i kyrysů a zbraní. Barokní areál bude otevřený od 9 do 22 hodin.

Potkáte průvody urozených pánů, komtes a dvorních dam, kejklíře, artisty a hudebníky. Kuks obsadí císařská kavalerie. Uvidíte život ve vojenském ležení i turnaje na koních. A večer barokní ohňovou show.

„V ceně vstupenky není jen barokní slavnost s bohatým programem, živými obrazy v Hospitálu Kuks a mimořádné večerní prohlídky. Ale i velké poděkování za vaši pomoc a podporu. Veškerý výtěžek z akce totiž věnujeme na obnovu Braunova Betléma,“ říkají organizátoři.

Návštěvníci si budou moct vybrat z více než stovky stánků na nádvoří Hospitálu Kuks, u špitální sýpky, ale i na nábřeží v bývalých lázních Kuks. Budou zde ukázky řemesel, regionální potraviny, řemeslné výrobky, dobré pivo a jiné nápoje, všelijaké jídlo a pochutiny.

Vlakem za barokem. V případě, že přijedete do Kuksu vlakem, dostanete slevu. Stačí ukázat platnou jízdenku. Na barokní slavnost budou vypraveny zvláštní vlaky a v Kuksu mimořádně zastaví i rychlíky z Pardubic a Liberce. Cena s jízdenkou je pro dospělé 130 Kč, pro děti 60 Kč. Děti do 100 cm mají vstup zdarma. Zastávka Kuks je navíc jen pár kroků od hospitalu.

K vidění budou stovky kostýmovaných postav, barokní jarmark a umělecká vystoupení tanečníků, kejklířů a divadelníků, kteří zaplní Hospitál Kuks i protilehlé kukské lázně. Louky uprostřed obsadí regiment císařských vojáků. Na děti čeká řada loutkových představení a dobové hra a atrakce v bylinkové zahradě. Do dramatických kukských událostí z roku 1729 vás vtáhnou živé obrazy během netradiční prohlídky hospitálu. A vše zakončí velkolepá večerní slavnost s ohňovou show.

Kompletní program je pro Vás k dispozici v PDF k zobrazení ZDE

Více informací naleznete na stránkách barokní akce: BAROKO NAOKO


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU