Přidat na Seznam.cz



Sídliště Plachta propojí cyklostezka i linka MHD

19. července 2017 11:02. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ, MHD

HRADEC KRÁLOVÉ (MALŠOVICE) – Kvalitnější dopravní infrastrukturu připravuje město na sídlišti Plachta. Nový chodník a stezka pro cyklisty propojí tuto část města s ulicí Na Brně, v příštím roce by měla na sídliště zajíždět nová linka městské hromadné dopravy.

Plánovaná stezka pro chodce a cyklisty by měla začít u zastávky MHD v ulici Na Brně, pokračovat bude podél areálu společnosti Petrof a dále protne nové hradecké sídliště Plachta až do ulice U Parku.

„V současnosti se řeší vypořádání majetkových poměrů k pozemkům pod plánovanou stezkou, které město nevlastní. Na tyto pozemky jsou zpracované znalecké posudky, jednáme s majiteli o výkupech potřebných pozemků,“ řekl náměstek primátora Jindřich Vedlich, odpovědný za oblast investic a rozvoje města.

„Se skutečnou realizací stavby se počítá v druhé polovině roku 2019, předpokládané náklady jsou zhruba 13 milionů,“ doplnil Vedlich.

Od příštího roku by měly na sídliště zajíždět nové trolejbusy s pomocným bateriovým pohonem. Zastávky budou zatím dočasné, jejich finální podoba vznikne až během stavby stezky pro pěší i cyklisty.

Podle informací z výběrového řízení by se mělo jednat o linku č. 21.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU