Přidat na Seznam.cz



Začne stavba cyklostezky z Hradce do Vysoké nad Labem

7. září 2017 5:10. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, DOPRAVA, PROJEKTY, VOLNÝ ČAS

HK, VYSOKÁ NAD LABEM – Cyklostezka mezi Hradcem Králové a Vysokou nad Labem získala stavební povolení. Jde o významný pokrok v dlouho chystaném projektu. Výstavba asfaltové stezky v šířce 3 metry a délce přibližně 5,5 km by mohla být zahájena ještě v letošním roce. Stezka bude navazovat na ulici K Labi v Třebši a bude vedena po levém břehu Labe.

„Trasování stezky si vyžádá přemostění slepého ramene. Po dokončení stezka nabídne bezpečnou alternativu pro cyklisty a pěší pohybující se mezi Vysokou nad Labem a Hradcem Králové,“ prozradil Jindřich Vedlich, náměstek pro rozvoj a investice města.

Stavba by měla být zahájena i s ohledem na výběrove řízení už letos. Dokončení stavby se očekává v průběhu roku 2018. Odhadované náklady činí 40 mil. Kč včetně DPH.

„Z dalších úseků cyklostezky mezi Hradcem Králové a Pardubicemi je nejdále v přípravě úsek Němčice – Kunětická hora a úsek Dříteč Němčice. Předpokládáme vydání územního rozhodnutí na oba tyto úseky do konce letošního roku. Projektuje se úsek Vysoká nad Labem – Opatovice nad Labem a technické řešení přemostění u úseku Opatovice nad Labem – Dříteč,“ dodává Vedlich.

Celá cyklostezka nese název Mechu a Perníku, jde v ní o cyklistické propojení obou měst. Zatím se tak uleví cyklistům jedoucím na Vysokou, kde dnes musejí využívat vytíženou a úzkou silnici.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí