Přidat na Seznam.cz



Město na Benešovce opraví ošklivá místa

11. září 2017 7:49. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

HK (MORAVSKÉ PŘEDMĚSTÍ) – Hradecký magistrát začne od první poloviny září s další opravou na vybraných místech Benešovy třídy. Do doby, než projekt celkové revitalizace této části Hradce Králové bude pokračovat novou etapou, se tak větší údržby dočkají zastřešení, konstrukce, schodiště a lávky, které to nejvíce potřebují.

Místa jsou poničené a za hranicí životnosti. Stavbaři budou pracovat u domů čp. 1428-1433 a 1541-1546 a kolem lávky za restaurací Kozlovka.

Náklady na tyto opravy během podzimu jsou necelých 9 milionů korun včetně DPH. Začne se lávkou a schodištěm před domem čp. 1428-1433, u kterého se pak o několik týdnů později zrenovuje ochoz a zastřešení. Podobně se opraví schodiště, lávka, ochoz i zastřešení u protějšího domu čp. 1541-1546.

Chodci musí počítat s komplikacemi, některé stavební části budou úplně uzavřeny, stejně tak řidiči některými místy neprojedou.

Zastupitelé města se na jaře dohodli, že každý rok vyčlení 50 milionů korun z přebytkového hospodaření města právě na financování další etapy revitalizace Benešovy třídy. Současně město investuje do potřebných oprav schodišť, podest nebo ramp, aby se zachovala funkčnost Benešovy třídy. Plán těchto oprav byl zpracovaný s ohledem na budoucí podobu této lokality, v koordinaci s finálním projektem revitalizace.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU