Přidat na Seznam.cz



HRADEC KRÁLOVÉ – Parkour se pro mladé a děti stává čím dál více populárním. Je to vidět zejména na rostoucí oblibě parkouristů na YouTube scéně a sociálních sítích, kde mají miliónová zhlédnutí. V tomto trendu nezůstane pozadu ani Hradec, kde v Labské kotlině vznikne premiérové hřiště pro parkouristy. Bude určeno pro začátečníky, pokročilé i zkušené vyznavače těchto aktivit.

Parkour je především svoboda pohybu ve volném prostoru. Patří sem přeskakování zídek a zábradlí, skoky přes objekty, střechy, stěny a součástí parkouru jsou i salta, další akrobacie a triky.

Parkourový park by měl minimálně obsahovat balanční kladiny i konstrukce, dopadové bloky pro precis skoky, boxy na nácviky techniky kong/monkey, konstrukce na nácviky swing technik, obdélníkové konstrukce pro návcik high precision technik a bloky pro speed run, underbar a precision. Dále také stěnu vhodnou ke climbingu/tic tac a lavičky k sezení jako překážky pro skoky.

Dle popisu obsahu parku by se mělo jednat o velmi dobře vybavený park z hlediska parkouru.

Součástí parkourového hřiště bude i vedlejší hřiště pro street workout aktivity. Jedno takové už ve městě stojí na Moravském Předměstí u ZŠ Štefánikova. Zbrusu nové pak v těchto dnech otevřelo ještě u obchodu Decathlon v nákupní zóně Hradubická, zde se nachází i víceúčelové hřiště pro různé míčové sporty.

Street workoutové hřiště by mělo mít hrazdu s konstrukcí na dipy, posilovací klec se 3 bloky, držák na kruhy, žebřiny, žebřík vodorovný, hrazdu pro univerzální použití, monkey bar, trojitou hrazdu, šikmý žebřík, konstrukci pro kliky a step-up, bradla, sloupky pro trénování rovnováhy a výdrže, bradlovou lavičku a sloupky pro dřepy na jedné noze.

S výstavbou parkourového hřiště i toho pro street workout aktivity se má začít v těchto dnech, dokončení je pak naplánováno do dvou měsíců od zahájení výstavby. Hřiště bude umístěno v Labské kotlině nedaleko Hučáku na místě současného betonového placu, tedy v oblasti mezi jezem a chirurgickým centrem Sanus u soutoku.

Zakázku na vybudování hřiště vyhrála firma Matex s cenou 2,96 mil. Kč s DPH.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí