Přidat na Seznam.cz



Na Moravském roste Mediumpark. Chystají se další dva domy

4. října 2017 8:55. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, BYDLENÍ

HRADEC KRÁLOVÉ – Na Moravském Předměstí právě probíhá výstavba bytového projektu Mediumpark, ve kterém se bude nacházet 117 bytů. V sousedství se před časem dokončil obytný dům Pilot 1 v Kejzlarově ulici. Další dva bytové domy budou následovat o kus dál, Moravské Předměstí tak o trochu zhoustne. Největší hradecká čtvrť má přes 22 tisíc obyvatel.

Bytový dům bude mít 4 nadzemní podlaží, byty jsou o velikostech od 1+kk po 4+kk. Ceny začínají na zhruba 1,4 mil. Kč u nejmenších 1+kk do 4,9 mil. Kč u největších 4+kk. Více než polovina bytů je již prodána nebo zamluvena.

V domě se budou nacházet 3 výtahy a v atriovém prostoru bude i společné místo pro setkávání. Některé byty mají i balkón nebo předzahrádku.

V sousedství vyroste následně i nový park.

Další dva bytové domy časem vyrostou ještě na rozhraní ulic Mandysova a Brožíkova.

Existuje ovšem obava z budoucnosti zdejší bývalé ubytovny fakultní nemocnice, která je již nevyužívaná a půjde do dražby. Město o ni nemá zájem a obyvatelé se obávají, že by ji mohl koupit překupník a udělat z ní ubytovnu pro nepřizpůsobivé spoluobčany, jak to třeba dopadlo v jiných městech a v jiných případech.

Rázem by se tak z tohoto místa mohla stát vyloučená lokalita. Těžko ale předjímat, jak celá dražba dopadne a co z této budovy nakonec vznikne.

Cenová hladina bytů ve městě v poslední době mírně narostla, například už za pouhou garsonku se ceny pohybují kolem 2 milionů korun. Rozestavěných bytů je aktuálně v Hradci velmi málo, například v Olomouci je jich dle realitních kanceláří až desetkrát tolik. Pokud je v Hradci nějaký rezidenční projekt, do pár měsíců jsou všechny byty prodané a to tlačí ceny nahoru.

„Bytů se v Hradci nestaví dlouhodobě tolik, na kolik je poptávka. Registrujeme velký zájem o nové byty, doslova na dračku jdou ty o velikosti 2+kk a 1+kk. Ty jsou nejžádanější a téměř okamžitě prodané,“ prozradil makléř z hradecké realitní kanceláře.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU