Přidat na Seznam.cz



Nejen máslo. V Kaskádě stojí 0,25 l minerálky už 41 korun

11. října 2017 12:26. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Všímavý čtenář, který zhlédl nápojový lístek restaurace Kaskáda, se nestačil divit, že se v této restauraci v OC Futurum vyšplhala cena vody Bonaqua 0,25 litru už na 41 korun. Je to velmi odvážná částka, která si nezadá i s cenou másla. Porovnali jsme ceny v podobných restauracích u minerálních vod v Hradci, jestli je tato cena běžná.

Čtenář nám do redakce zaslal screen lístku s cenou, ze které byl překvapen, jelikož je to jen klasická minerální voda s obsahem 0,25 litru, tedy ani ne „třetinka“.

Podívali jsme se na nápojové lístky náhodně vybraných restaurací (Il Toro, Inflagranti, Fascila, Na Hrázce, U Pilnáčka, Duran, Aquarium, Pod věží) a většinou se zde ceny za minerálky pohybují pod 30 Kč, někde stojí 22 korun, jinde ale až 39 Kč.

Například v Malšovicích v restauraci Na Hrázce stojí stejná Bonaqua 0,25 l jen 25 Kč, oproti 41 korunám je zde rozdíl 16 korun a 850 metrů.

To na Pospíšilově třídě U Pilnáčka stojí Bonaqua 0,25 l dokonce 22 korun, což dělá 19 korunový rozdíl. Podobná cena jako v Kaskádě je na nápojovém lístku u restaurace Aquarium na Plachtě, kde stojí 39 korun, to je jen o 2 koruny méně.

V ostatních restauracích jsou jiné značky minerální vody. Ceny piva v zásadě nevybočují a drží se na podobné cenové úrovni, podle druhu a značky piva. Ceny u nealkoholických nápojů typu Coca-Cola jsou pak od 30 do 45 Kč.

Proč je cena v Kaskádě u této minerální vody na tak vysoké úrovni a překračuje hranici 40 korun se jen stěží domnívat. Mohou za to třeba i vyšší náklady nebo cenová politika restaurace, která je součástí velkého obchodního centra, jako jediná restaurace, a chodí sem právě zákazníci, kteří jsou ochotni utratit 41 korun za skleničku minerální vody.

Pokud ale zabrousíme do Špindlerova Mlýna, zde se prodává například tato Bonaqua 0,25 l za 59 Kč, a to je ještě o 18 korun více než v Kaskádě.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU