Přidat na Seznam.cz



V centru Hradce vybuchl plyn. Poškodil byty, dva zranění

30. října 2017 15:59. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Dnes v době kolem 13:45 byl na operační středisko hasičů nahlášen výbuch v bytě na Smetanově Nábřeží v Hradci Králové. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální požární stanice v Hradci Králové a stanice Hradec Králové – Pražská a také dobrovolní hasiči z Třebše. Po příjezdu k události hasiči zjistili, že se jedná o výbuch plynu.

Byt se nachází v prvním nadzemním podlaží vícepatrového bytového domu. Jedná se o vysoký a dlouhý panelový dům na Smetanově nábřeží v sousedství Labského mostu.

V čase výbuchu se v bytě zdržovaly dvě osoby, konkrétně žena a její dítě. Obě skončily v péči zdravotnické záchranné služby, zdravotníci je na místě ošetřili a posléze převezli do fakultní nemocnice. Samotný byt byl výbuchem masivně poškozen. Na místo se ihned dostavil statik, který posoudí míru poškození budovy.

Výbuch poškodil i auta stojící před domem letícími úlomky, narušeny budou zřejmě i byty okolo.

Hasiči odpojili byt od plynu a elektrické energie a neprodleně provedli průzkum objektu, zda nedošlo ke zranění dalších osob. To se nepotvrdilo. Následně pomocí detekčních přístrojů hasiči měřili koncentraci plynu v dalších bytech. Z preventivních důvodů byly evakuovány osoby ze tří bytů ve vyšších nadzemních podlažích.

Přítomen je také hasičský vyšetřovatel, který by svým šetřením měl přispět k určení příčiny vzniku události.

Naposledy v Hradci došlo k výbuchu plynu v roce 2008 ve Střelecké ulici s tragickým koncem, při události zahynula mladá žena a šest lidí se zranilo.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí