Přidat na Seznam.cz



Loupež pošty objasněna. Seniorka se inspirovala ve filmech

9. ledna 2018 17:48. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HK (PRAŽSKÉ PŘEDMĚSTÍ) – Jen necelý měsíc trvalo hradeckým policistům, než dopadli ženu, která se dopustila za bílého dne loupežného přepadení pošty v ulici Fráni Šrámka na Pražském Předměstí. Policisté 8. ledna zadrželi a obvinili z trestného činu loupeže 65letou ženu z Hradce Králové. Za loupež seniorce hrozí až 10 let vězení, zatím nebyla trestaná.

Když jsme před měsícem publikovali příspěvek na Facebooku, jedním tipem od našeho fanouška byla i nápadná podoba s bývalou poslankyní za KSČM Zuzkou Bebarovou-Rujbrovou. A opravdu i dle fotky tam ta podoba je, bylo to ale málo pravděpodobné.

Kromě slabého kamerového záznamu neměli policisté k možné pachatelce žádné poznatky. I přes nekvalitní kameru, kterou pošta disponuje, se ozvalo několik lidí, že jim někoho připomíná. Navíc nikdo ze zákazníků na poště nevěděl, že k přepadení došlo, nikdo nezaregistroval, ani jakým směrem a jak z pošty odcházela.

Až poslední telefonát byla trefa do černého. Žena popisu i kamerovému záznamu odpovídala. Policisté poté šetřením zjistili, že žena si hned po novém roce koupila televizor a notebook, ačkoliv je bez jakéhokoliv příjmu. Nepracuje, není vedena na úřadu práce ani nepobírá žádný důchod.

Žena se po zadržení k loupeži hned přiznala. Do protokolu uvedla, že se inspirovala filmy o loupežích, které viděla v televizi a podle toho napsala lísteček s požadavkem o vydání peněz.

Přiznala také, že si poštu obhlédla den předtím a asi hodinu před loupeží. Na poštu přijela na kole, které si před poštou zamkla, a na něm i odjela domů. Zbraň, kterou použila na zastrašení, si tajně vypůjčila od svého přítele. Jednalo se o plynovou pistoli.

Zbraň, zbytek z uloupených peněz i nakoupenou ještě zabalenou televizi s notebookem dobrovolně vydala policistům.

Seniorka nebyla v minulosti nikdy trestaná, není předpoklad, že by se vyhýbala trestnímu stíhání, proto policisté po domluvě se státním zástupcem nepodávali podnět na vzetí do vazby.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU