Přidat na Seznam.cz



V Hradci vzniká nová ulice. Vyroste v ní 64 domů

14. února 2018 9:04. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, BYDLENÍ, PROJEKTY

Nová ulice v lokalitě Věkoše U Vrtule

HRADEC KRÁLOVÉ (VĚKOŠE) – V hradecké oblasti u letiště v lokalitě U Vrtule (poblíž restaurace U Letců) započala výstavba nové ulice s 64 domy. Byla odbagrována zemina a pokládají se základy kanalizace a inženýrských sítí. V nové ulici se bude nacházet na 35 rodinných domů a 29 řadových. Pozemky pro rodinné domy jsou na prodej samostatně, řadové se budou stavět ve dvou etapách.

Prozatím bude na místním poli vystavěn úzký pruh s domy. Celá oblast by se ale měla podle územního plánu v budoucnosti rozrůst o další části. Proto jsou v projektu vytvořeny i postranní ulice a územní rezerva pro další komunikaci.

„Záměrem projektu v místní části Hradce Králové „Věkoše – U Vrtule“ je především zainvestování území formou výstavby ZTV (základní technické vybavenosti), komunikací a následný prodej rovinatých stavebních parcel, řadových domů a z části i domů, které se rozléhají ve velmi lukrativní části krajského města s veškerou občanskou vybaveností,“ informuje společnost CCG Stasa Motor Group.

Projekt roste od konce roku 2017, řadové domy ve dvou etapách se mají dokončit do roku 2020. Rodinné domy budou růst dle plánů svých vlastníků nově koupených pozemků.

„Projekt má celkem 64 stavebních parcel, z toho 29 parcel určených pro výstavbu řadových domů 5+kk a dále 5 parcel parkové zeleně,“ dodává společnost.

Podobné projekty, jako je výstavba bytů, rodinných a řadových domů, jsou pro rozvoj Hradce důležité. Bydlení by zde mohlo najít přibližně 160 až 200 nových obyvatel.

„Bohužel nová zákonná úprava všechny projekty velice prodlužuje a znesnadňuje realizaci jakýchkoliv projektů řadou správních průtahů. Všechny projekty proto trvají léta, než se mohou začít realizovat,“ dodává společnost CCG.

V dosahu budou mít lidé i MHD, zastávka linky č. 15 U Letců je v blízké vzdálenosti jen několika desítek metrů.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí