Přidat na Seznam.cz



Hradec po bitvě postupuje do semifinále. Narazí na Třinec

26. března 2018 18:19. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Hokejisté Mountfieldu postupují po dlouhé čtvrtfinálové bitvě s Libercem do semifinále play-off po sérii 4:3. Hokejisty za výhrou 2:1 hnala plná ČPP aréna, výhra se zrodila ve druhé třetině po brankách Koukala a Smoleňáka. V semifinále čeká Hradec Králové souboj s Třincem, který ve čtvrtfinálové sérii porazil Pardubice.

Hokejová čtvrtfinálová bitva s Libercem byla velmi vyrovnaná, Hradec vedl 2:0, vzápětí se ale Liberec vzepřel a otočil stav série na 2:3. Už to vypadalo beznadějně, vždyť Mountfield v Liberci naplno ještě nikdy nebodoval. Hradec se ale nevzdal a vybojoval pod Ještědem poprvé výhru za 3 body a pod Bílou věží dokončil obrat, byť v napínavém finiši.

Poslední čtyřminutovka třetí třetiny se nesla v duchu infarktového závěru. Liberec hrál v šesti bez brankáře a Hradec se zuby nehty snažil o vstřelení třetího rozhodujícího gólu. 22 sekund před koncem přišlo snížení na 2:1, poslední vteřiny už si nakonec domácí pohlídali a ze střídačky vyrazili oslavovat za Patrikem Rybárem.

Skvělými zákroky se v zápase blýskl jak liberecký Roman Will, tak především také hradecký Patrik Rybár, který všechno lapil.

„Měli jsme kliku, v první třetině jsme těch jejich několik šancí přežili, ve druhé jsme to otočili a ve třetí už udrželi. Naštěstí nám to tam oběma spadlo. Všichni to dneska odmakali na sto procent, na konci jsme lezli po čtyřech,“ řekl po zápase hradecký útočník Petr Koukal.

Utkání sledovala vyprodaná ČPP aréna s 6 890 diváky.

Hradec Králové začne semifinálovou sérii doma ve čtvrtek 29. března a pátek 30. března.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí