Přidat na Seznam.cz



V Hradci otevřel nový hasičský stadion

7. května 2018 11:05. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Nové zázemí, šatny i sociální zařízení vyrostlo na stadionu pro výcvik a požární sport, který se nachází v Hradci Králové mezi ulicemi Botanická, 17. listopadu a Brněnská. Druhá etapa modernizace stadionu hasičů trvala necelý rok. První soutěží, kterou bude nový stadion pokřtěn, bude krajské kolo požárního sportu dobrovolných hasičů 23. června.

Přestřižením pásky otevřeli slavnostně stadion 3. května 2018 (zleva): ředitel HZS Královéhradeckého kraje brig. gen. František Mencl, hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán, primátor města Hradec Králové Zdeněk Fink, náměstek ministra vnitra Jiří Zmatlík, generální ředitel HZS ČR genmjr. Drahoslav Ryba a ředitel závodu sportovní stavby společnosti Swietelsky stavební Robert Běhal.

„Stadion už jednou etapou modernizace prošel a v rámci druhé jsme chtěli vybudovat odpovídající zázemí nejen pro sportovce, ale také rozhodčí. Stavbu si zhotovitel převzal v červnu 2017 a na konci dubna 2018 byly práce dokončeny. Stadion má tak dnes parametry velmi moderního sportoviště, kde se mohou pořádat soutěže republikového i mezinárodního formátu. První soutěží, kterou stadion pokřtíme, bude krajské kolo požárního sportu dobrovolných hasičů 23. června a 28. června se zde bude konat krajská soutěž v požárním sportu profesionálních hasičů,“ řekl ředitel HZS Královéhradeckého kraje brig. gen. František Mencl.

Druhá etapa modernizace stadionu obsahovala vybudování dvou nových propojených objektů. Sportovci tak budou mít k dispozici nové šatny a sociální zařízení. Mimo jiné zde najdou své zázemí i rozhodčí a zdravotníci. V severní kruhové výseči stadionu u výcvikové věže pak vznikl nový povrch pro míčové sporty, jako je tenis, badminton nebo volejbal.

Náklady na druhou etapu modernizace stadionu pro výcvik a požární sport dosáhly částky 17,6 milionu korun včetně DPH. Investorem byl Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje. Na financování se podílelo také město Hradec Králové částkou 3,5 milionu korun a Královéhradecký kraj částkou 3 miliony korun. Zhotovitelem stavby byla firma Swietelsky stavební a projekt navrhla firma Atelier Tsunami.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU