Přidat na Seznam.cz



Řidiče čeká horké léto. Okruh na Brněnské projde opravou

8. května 2018 15:33. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Kruhový objezd na Brněnské třídě

HRADEC KRÁLOVÉ – Během léta a podzimu projde jižní část Gočárova okruhu zatěžkávací zkouškou. Křižovatku silnic I/31 a I/35 na Brněnské čeká větší rekonstrukce. V celém rozsahu stavby bude provedeno odfrézování asfaltových vrstev a oprava technologií celoplošnou úpravou stávající podkladní vrstvy s následnou pokládkou nového asfaltu.

Na řadě míst je již špatný stav asfaltové vrstvy a hluboké vyjeté koleje od těžkých nákladních aut, která tudy projíždějí na Moravu a do Prahy.

„Chceme upozornit řidiče, že je čeká dopravní omezení kvůli plánované rekonstrukci kruhového objezdu Brněnská v Hradci Králové. Přípravné práce mají začít již na přelomu května a června, samotná rekonstrukce, která potrvá až do konce podzimu, začne začátkem prázdnin,“ sdělila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Oprava stěžejního hradeckého uzlu se dotkne významně i linek MHD. Dopravní podnik připravuje dočasné změny v linkovém vedení.

Oprava vozovky by měla podle výkresů z dokumentace a záborů pozemků probíhat na několika stanovištích. V obou směrech od Malšovického mostu až ke kruhovému objezdu na Brněnské, od čerpací stanice OMV ke kruhovému objezdu na Brněnské a od něj v opačném směru až ke křižovatce Mileta. Následně i na kruhovém objezdu a jeho nejbližším okolí.

„Po celou dobu opravy bude průjezd křižovatkou zachován. Doprava bude řízena kyvadlově pracovníky stavby, v nočních hodinách semafory. Ve městě budou řidičům nabídnuty alternativní objízdné trasy, na kterých bude přijato opatření k lepšímu průjezdu. Například na křižovatce Brožíkova a Palachova bude zřízena provizorní okružní křižovatka, na frekventovaných křižovatkách k lepšímu průjezdu bude přizpůsobena světelná signalizace,“ dodává Kormošová.

Na hlavních příjezdových trasách směřujících do Hradce bude pro řidiče na tabulích upozornění na omezení na rekonstruovaném místě a bude na řidičích, zda raději nezvolí jinou trasu, než zamířit na okruh, který bude s jistotou blížící se 100 procent, ucpaný auty.

Bude vhodné tak nejspíše volit jinou trasu, pokud budou dlouhé kolony, třeba přes severní část Gočárova okruhu, přes Podzámčí a Třebeš k Miletě či přes Malšovice.

Opravy mají dle vyjádření probíhat až do konce podzimu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU