Přidat na Seznam.cz



Ministr odvolal ředitele podniku Lesy ČR

15. května 2018 15:23. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

HRADEC KRÁLOVÉ – Státní podnik Lesy ČR se sídlem na Novém Hradci má nové vedení. V pondělí 14. května byl vedením pověřen stávající ředitel lesního a vodního hospodářství Tomáš Pospíšil. Ten je i statutárním zástupcem Lesů ČR. Ministr zemědělství v demisi Jiří Milek tak rozhodl poté, co v pátek 11. května odvolal generálního ředitele Daniela Szóráda.

Daniel Szórád byl generálním ředitelem Lesů ČR od dubna 2014, otevřel státní podnik široké veřejnosti i médiím, stabilizoval ho finančně, a také v oblasti peněz za zbytnou reklamu. Vypracoval projekt nového ředitelství Lesů ČR. Jedinou výtkou ministra a důvodem k odvolání byla nezvládnutá kalamita kvůli kůrovci.

„Pokračujeme v nahodilé těžbě kalamitního a kůrovcového dříví a v pěstebních pracích, také v ochraně lesa. S Ministerstvem zemědělství a dalšími institucemi i smluvními partnery připravujeme různé varianty řešení důsledků vývoje letošního počasí,“ uvedl Tomáš Pospíšil.

Výběrové řízení na generálního ředitele nechce ministr Milek zatím vypisovat. Podle všeho tak učiní jeho nástupce ve vládě.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí