Přidat na Seznam.cz



U OBI začnou vznikat nové zastávky MHD

30. května 2018 9:03. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Nové zastávky na Gočárově okruhu

HRADEC KRÁLOVÉ – Dopravní podnik spolu s městem zahajují výstavbu nových zastávek MHD u Labského mostu, které budou sloužit obyvatelům v okolí Smetanova nábřeží i dalším cestujícím směřujícím do zóny Aldis, OBI apod. V sousedství nových zastávek za pár měsíců začne růst připravovaná lávka přes Labe a po ní také regionální centrála banky ČSOB.

Zastávka městské hromadné dopravy bude podle projektové dokumentace umístěna v obou směrech, na straně ve směru k Labskému mostu se počítá s jejím umístěním hned za připojovacím pruhem od obchodní zóny u OBI naproti bývalé telekomunikační ústředně. Vybuduje se zde přístřešek pro cestující i nové přístupové chodníky.

Na straně ve směru k Šimkovým sadům bude umístěna u krajnice, kde jsou současně zřízeny betonové panely. Bude tak od mostu o pár metrů dále než protilehlá zastávka. Chodník již podél vede.

Přístupy na zastávky z jedné strany na druhou budou řešeny podejitím Labského mostu, kudy se běžně chodí i dnes.

V registru uzavírek je od 29. května do 30. června 2018 upozornění na probíhající práce na této komunikaci v realizaci stavby zálivů zastávek MHD. K provedení stavby je potřeba úprava veřejného osvětlení, provést přeložky sítí, kterých je díky blízké ústředně nespočet, vystavět čekárny, chodníky a cyklostezky. Bude zde uzavřen v každém směru jeden jízdní pruh, který přiléhá ke stavbě.

Jaká linka přes tuto zastávku bude jezdit zatím není známo, v minulosti se spekulovalo o lince č. 5. Dopravní podnik nyní zvažuje možnosti v úpravách linkového vedení v této oblasti.

Související projekty v okolí: LÁVKA PŘES LABE / CENTRÁLA ČSOB


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU