Přidat na Seznam.cz



Hradecký ženský fotbal se udržel v lize

6. června 2018 10:05. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

HRADEC KRÁLOVÉ – V nadstavbové části skupiny o sestup se rozhodovalo mezi Hradcem a Lokomotivou Brno. Vzájemné utkání o všechno vyšlo hradeckým fotbalistkám, které Brno porazily a v přímém souboji si rozhodly o tom, že zůstávají v nejvyšší ženské fotbalové soutěže 1. lize. Hradečanky vyhrály 2:1, cesta domů byla plná oslav.

„Byl to boj o všechno a podle toho to na hřišti vypadalo. Utkání mělo bouřlivou kulisu, vypjatou atmosféru a bojovalo se až do konce,“ popsal pro klubový web FCHK.CZ vypjatý duel předseda oddílu žen Jiří Hruška.

Hradeckým k setrvání v lize stačila remíza, od páté minuty vedl 0:1, domácí Brňanky zkraje druhého poločasu vyrovnaly na 1:1. A drama bylo všudypřítomné. O setrvání Hradečanek v první lize rozhodla v 80. minutě Martina Bulavová, která si naběhla na přihrávku od Barbory Hýlové, obešla domácí brankářku a z ostrého úhlu poslala míč do prázdné brány. 2:1 pro Hradec.

Brno si ještě v závěru vytvořilo drtivý nápor, když po druhé žluté musela hřiště opustit hradecká obránkyně.

„Nikomu ty nervy nepřeju. Nepřijeli jsme do Brna v nejsilnějším složení, ale hráčky, které nastoupily, nechaly na hřišti všechno a zaslouží velký dík,“ poděkoval svěřenkyním pro klubový web Hruška.

Sestava Hradce byla následující: Vršatová – Miklová, Novotná, Svobodová, Klempířová – Portychová, Mikysková (90+1. Vejrová), Antalíková (89. Pospíšilová), Hýlová – Bulavová, Plzáková (78. Syrová).


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí