Přidat na Seznam.cz



Nový vlak spojí Hradec s Českým rájem. Pojede přes prázdniny

8. června 2018 19:38. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Státní hrad Trosky a Český ráj / Foto: SH Trosky

ČESKÝ RÁJ, HRADEC KRÁLOVÉ – Královéhradecké hejtmanství představilo nový přímý vlakový spoj. Od poloviny června do konce září vyjede na trať z Hradce Králové, přes Hořice, Jičín, Libuň s konečnou stanicí Sobotka, která je hraničním městem Královéhradeckého kraje, nový spěšný vlak s názvem Humprecht. Na trasu se vydá každou sobotu.

„Ve spolupráci s dopravcem jsme připravili nový spěšný vlak „Humprecht“, který každou sobotu od 16. června až do 29. září propojí Hradec Králové, Hořice, Jičín a Sobotku. V Hradci Králové jsou zajištěny přípoje z dalších směrů, takže každý se může vydat na výlet do Českého ráje,“ říká první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy.

Cestující, kteří tohoto spoje využijí, mohou navštívit všechna známá místa jako jsou Prachovské skály, Jinolické rybníky, zříceninu hradu Trosky, hrad Kost, zámek Humprecht, který novému výletnímu vlaku propůjčil své jméno či Vesec u Sobotky, aneb filmový Liptákov Járy Cimrmana. Vlaky jedou v uvedeném období o sobotách a také ve svátky 5. a 6. července a 28. září.

Turisté tak mohou využít klidnou jízdu bez přestupu až do Českého ráje, kam jak se zpívá v písničce, cesta příjemná je, a nyní opravdu bude.

Podle jízdního řádu nového vlaku Humprecht bude odjezd z Hradce v 9:09 hod. s příjezdem do Sobotky v 10:45 hodin. Opačným směrem se vlak vydá v 17:00 hodin a do krajského města dorazí v 18:57.

Vlak bude v jízdním řádu veden označením Sp 1825, Sp 1824. Cestou bude mít několik zastávek: Hořice v Podkrkonoší, Ostroměř, Jičín, Jinolice, Libuň, Hrdoňovice, Mladějov v Čechách, Malechovice, Libošovice a Sobotka.

Český ráj je jedním z turisticky nejoblíbenějších regionů, každoročně sem míří desítky a desítky tisíc turistů. Nové přímé spojení tak cestujícím zlepší cestování do tohoto regionu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí