Přidat na Seznam.cz



V Hradci otevřel první autobankomat pro výběr peněz z vozu

4. října 2018 9:10. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Drive Up bankomat Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Doba pokročila tak daleko, že vystoupit z auta a dojít pro výběr peněz do bankomatu už v Hradci nemusíte. Teprve druhý Drive Up bankomat (autobankomat) v Česku otevřel na čerpací stanici Benzina v Koutníkově ulici. Je to podobné jako když si objednáváte jídlo z auta na McDrive, tady ale buď můžete vybrat peníze, nebo vložit hotovost, a to ze svého vozu.

Drive Up bankomat je určený speciálně pro motoristy. V Koutníkově ulici byl zprovozněn 2. října, první byl nainstalován v Praze. Pro řidiče, kteří spěchají, nebo nechtějí nikam složitě jezdit do bankomatu provádět finanční transakce, je to nová možnost. Službu zavádějí společnosti Benzina ve spolupráci s Komerční bankou, která má už první data z fungování toho pražského.

„Statistické údaje o využívání dosud jediného Drive-up bankomatu pro nás byly skutečně nečekané. Po bližším prozkoumání údajů jsme došli k závěru, že tento bankomat využívají ve velké míře podnikatelé, pro které je pohodlné nasednout s denní tržbou do auta a cestou domů ji jednoduše a hlavně bezpečně vložit do Drive-up bankomatu,“ uvedla Jana Švábenská, výkonná ředitelka pro Transakční a platební služby KB.

Výhodou autobankomatu je stejně jako u rychlého občerstvení pohodlný výběr nebo vklad přímo ze staženého okénka auta. Nejvíce jsou tyto bankomaty rozšířené v USA, kde představují asi 40 procent trhu. V Evropě se vyskytují sporadicky.

Bankomat je umístěn přímo mezi tankovacími stojany a je výškově upraven pro pohodlné ovládání z okénka automobilu, a to i v případě SUV nebo dodávek.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU