Přidat na Seznam.cz



Hradečtí ragbisté slaví mistrovský titul. Vyhráli 1. divizi

17. října 2018 19:45. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Ragbisté Hradce slaví titul / Foto: RLC Slavia

HRADEC KRÁLOVÉ – Ve finále 1. divize mezi RLC Slavia Hradec Králové a Dragons Krupka, hraného v sobotu, zvítězil hradecký tým v poměru 38:0 a stal se tak vítězem a zároveň mistrem 1. divize Rugby League České republiky, což je nejvyšší soutěž. Hradec v letošní sezoně neměl konkurenci a nad protivníky v tabulce zvítězil s vysokým náskokem.

Hradec se v sezoně střetl se spojenými týmy Berouna a Vrchlabí, Krupkou a Havlíčkova Brodu. Chrudim do této sezony nezasáhla, ale posílila Hradec o zkušené borce, i díky nim se tak může hradecká Slavia pyšnit krásným titulem.

RLC Slavia Hradec Králové hraje své zápasy na hřišti TJ Slavia v Orlické kotlině. Sezóna začíná zpravidla na jaře a končí na podzim.

Do následujícího ročníku by se již Chrudim měla zapojit a tak se očekává klasické východočeské derby. Hráčům i týmu gratulujeme k mistrovskému titulu.

Rugby je plně kontaktní týmová hra, v níž proti sobě stojí dva soupeřící týmy, oba v počtu 13 hráčů. Samotné rugby jako takové vzniklo někdy počátkem 19. století a jeho počátek se datuje od roku 1845, kdy byla ustanovena první oficiální pravidla ragby. Postupem času, konkrétně v roce 1895 došlo k rozdělení ragby jako takového na dvě samostatné organizace (v dnešní době obě plně profesionální) a to na Rugby League a Rugby Union.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU