Přidat na Seznam.cz



Hokejové derby v Hradci. Fanoušky v ulicích ohlídá policie

25. října 2018 9:57. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Zimní stadion

HRADEC KRÁLOVÉ – Páteční večer bude patřit ve východních Čechách hokejovému svátku. Derby bude sledovat plná aréna, dva dny před zahajovacím buly bylo utkání vyprodáno. Podle statistik zvítězilo šestkrát Dynamo, 14x se radoval z výhry Mountfield HK. Loni to bylo na zápasy ale 2:2. Rivalitu obou klubů snese jen přirovnání jako Sparta či Slavia nebo Real Madrid versus Barcelona.

„Na očekávané večerní hokejové derby královéhradeckého celku Mountfield HK s HC Dynamo Pardubice, se připravují i královéhradečtí policisté. Výkon služby bude přiměřeně posílen jak v centru města, tak v okolí zimního stadionu, kde budou působit policisté pořádkové jednotky, dopravní policisté, kriminalisté a antikonfliktní tým,“ sdělila policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Na derby se pilně připravují také fanoušci obou týmů, dělají si chorea a ladí pokřiky, jako jejich oblíbené Pardubice u Hradce nebo My ten perník stejně nežereme apod. Pardubáci mají zase napsán v kalendáři výjezd Mechoff.

Do zápasu jdou oba kluby po prohraných utkáních. Hradec v Boleslavi prohrál 4:1, to Pardubice doma vybouchly s Vary 1:7! Fanoušci Dynama to komentovali slovy, že v tom případě do Hradce nemá cenu ani jezdit. Podle sportovního manažera Pardubic nemá ale derby favorita.

„Derby nemá favorita, věřím, že špatná série pro nás skončí, že v Hradci Králové předvedeme lepší výkon. Nálada v týmu není tak špatná, abychom se z toho nevzpamatovali. Je před námi další zápas, do něj dáme všechno! Věříme, že se nám derby povede,“ prozradil sportovní manažer Dynama Pavel Marek.

Navíc po sérii špatných výsledků u Pardubic skončil trenér Miloš Holaň, tým dočasně povedou Břetislav Kopřiva s asistentem Otakarem Janeckým. Změna na trenérském postu občas dokáže jakýkoliv tým probudit.

Prvním počinem k úspěchu má být i příchod tří mladých hráčů z Omsku, se kterým mají Pardubice nově uzavřenou úzkou spolupráci, Dynamu pomohou obránce Ilja Děrvuk a útočníci Anton Kovaljov a Dmitrij Žukenov.

Hradec má sice svoji stálou sestavu, i když na měsíční hostování přišel před derby z Komety Brno mladý útočník Václav Karabáček.

Uvidíme na kolik procent se bude chtít Hradec přiblížit loňskému ročníku a prvnímu podzimnímu derby, tehdy totiž přejel Dynamo vysoko 6:0.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU