Přidat na Seznam.cz



Ohňostroj se povedl. S trikolorou a srdci nad Hradcem

28. října 2018 21:49. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Celé město zakončilo oslavy k významnému výročí 100 let republiky velkolepým ohňostrojem. I když celý říjen o Hradec nezavadil ani mráček a sucho by se dalo krájet, nejslavnostnější den byl samozřejmě celý deštivý. To ovšem nic nemění na tom, že se ohňostroj velmi vydařil, byla dobrá viditelnost a lidé si ho náramně užili. Na Velkém náměstí i v celém okolí centra města.

Krátce po 18. hodině, po odeznění zvonu Augustin a za zvuku symfonie Má Vlast od Bedřicha Smetany, ohňostroj odstartoval kombinovaně z Bílé věže a Pivovarského náměstí krajského úřadu. V jeho efektech nechyběla jak červená srdce, která byla k vidění několikrát, ba ani česká trikolora, která se průběžně mihotala celým ohňostrojem.

V barvách státní vlajky byla nasvícena také Bílá věž a sousední budovy.

Ohňostroj, který trval bez několika sekund, bezmála 8 minut, vygradoval ve finiši s těmi největšími světlicemi, které jako všudypřítomný déšť, padajíc na město, rozzářily celý Hradec.

Město tak symbolicky oslavilo a vzpomenulo na uplynulých 100 let, když Hradec opustil brány pevnosti, začala postupná výstavba nového Hradce kolem nábřeží a zrodila se i jeho současná podoba.

OHLASY A KOMENTÁŘE Z FACEBOOKU:

„Hudba krásně podtrhla atmosféru, byl nádherný,“ říká Vendula Karešová.

„Ohňostroj byl nádherný, hned při prvních tónech Smetany jsem měla slzy v očích,“ dodává Inka Babáková.

„Hezké, ale u takové události bych na úvod očekával hymnu,“ komentuje Jiří Sehnoutka s tím, že hymnu očekávalo více lidí.

„Byl moc hezký, navíc v tom počasí klobouček dolů,“ okomentoval Martin Kulhánek.

„Moc jsme se těšily, ale bohužel počasí nám nedovolilo s malou přijít, další stovku už nezažijeme, tak snad to jistí alespoň ten novoroční,“ lituje Gabi Melounová.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU